VIDEO Ungureanu: „Dezastrul de la BORȘA este peste orice închipuire”. Noi detalii despre dezinformarea autorităților clujene

După ce imaginile din infernul de la Spitalul de Boli Psihice Borșa-Cluj au devenit publice, conducerea spitalului, prin intermediul managerului Ana Jucan a ripostat vehement, afirmând că un corp nou-nouț abia așteaptă să fie dat în folosință. Iar Consiliul Județean Cluj face eforturi... Noi detalii ies la iveală în cazul acestui infern unde sunt ținuți peste 150 de pacienți cu afecțiuni psihice: noul corp de clădire are o capacitate de doar 78 de locuri, iar Alin Tișe îl tot dă în folosință de 5 ani încoace, vreme în care pacienții sunt tratați în infernul unei clădiri învechite, cu dotări de coșmar. Mai mult, după cum notează deputatul clujean Emanuel Ungureanu, clădirea nouă a fost proiectată greșit, continuând să fie inutilizabilă. Noul corp al Spitalului de Boli Psihice a intrat deja în proces de degradare.

„La Borșa de peste 50 de ani, nu de azi de ieri, bolnavii psihici sunt tratați în bătaie de joc de TOATĂ lumea”, notează Ungureanu. 

Prin urmare, bolnavii de aici continuă să fie tratați într-un spital asemănător unui lagăr concentraționar, iar noul corp al clădirii este inutilizabil. 

Ne putem întreba, pe bună dreptate, de ce dezinformarea practicată de conducerea acestui spital-infern este acceptată de Direcția de Sănătate Publică, de Ministerul Sănătății Naționale și de autoritățile clujene? 

CITEȘTE ȘI: Ana Jucan, managerul Spitalului de Boli Psihice Borșa, vede numai ce vrea ea. Saloanele care stau să cadă peste pacienți nu există

Cum poate funcționa dezinformarea autorităților în epoca informațională?

Aflați din cazul de mai jos.

Din păcate, minciuna și incompetența sunt în continuare acceptate de cetățeni. Câți bani publici au fost investiți în această nouă clădire care se degradează fără a putea fi folosită? Cum e posibil să dezinformezi într-atât și să afirmi că în 2 luni noul spațiu va deveni funcțional? 

Pentru cât timp de acum înainte cei peste 150 de bolnavi de aici vor mai trăi în infern? 

Cum este posibil ca administrația județeană coordonată de Alin Tișe să-și bată joc de sănătatea cetățenilor? Și să dezinformeze?

„Imaginile incompetenței, indiferenței, indolenței, a lui Alin Tișe și a Consiliului Județean Cluj

"Ne cerem iertare tuturor bolnavilor, rudelor acestora, opiniei publice..."

Cu aceste cuvinte ar fi trebuit să înceapă orice comunicat din partea reprezentanților statului român care sunt responsabili direct sau indirect de mizeria în care sunt aruncați peste 150 de bolnavi cu boli psihice în infernul concentraționar de la Spitalul de Boli Psihice Borșa din județul Cluj.

Ce au făcut ieri autoritățile, conducerea Spitalului și a Consiliului Județean Cluj?

Au dat vina pe imagini, au contestat adevărul, au spus că exagerez, că trunchiez, dar nu au folosit niciunul dintre cuvintele normale, cu conținut uman, de genul: milă, rușine, iertare, regret.

"Ungureanu exagerează..."

Vă aduc aminte că în prima postare, cea din 20 august, în care prezentam primele imagini din castelul ororii în care au fost aruncate 120 de suflete chinuite, am specificat că, de peste 5 ani, Consiliul Județean Cluj se chinuie să dea în folosință altă clădire.

CITEȘTE ȘIImagini şocante din Spitalul de Boli Psihice Borșa, județul Cluj! Pacienţii sunt înghesuiţi în saloane cu pereţi sparţi şi se spală în condiţii insalubre

CITEȘTE ȘI: VIDEO Spitalul GROAZEI din Borșa. Imagini extrem de șocante 

Deci, nu am ascuns nicio secundă adevărul, dar, am așteptat până astăzi să scot la iveală ticăloșia unui sistem complet indiferent la suferința bolnavilor.

Iată imaginile filmate de mine, corpul de clădire nou, construit din fondurile Consiliului Județean Cluj zace nefolosit de o groază de timp.

Clădirea a fost proiectată greșit, veți vedea raportul Inspecției de Stat în construcții.

Mai mult decât atât, în acea clădire nu se pot muta TOȚI bolnavii din castelul ororii.

Clădirea poate găzdui DOAR 78 de bolnavi.

Acest corp nou a intrat deja în proces de degradare și nu există un sistem de epurare functional.

Acum se licitează lucrarea...

O altă clădire este doar în faza studiului de fezabilitate.

Deci, până să public imaginile cu modul ORIBIL în care sunt tratați bolnavii cu probleme psihice, în TOATE clădirile din zonă, Consiliul Județean Cluj nu avea nicio soluție de relocare a suferinzilor.

Ce se întâmplă acum?

DSP Cluj tace, Ministerul Sănătății se gândește dacă trimite un Control, spitalul și Consiliul Județean Cluj dau vina pe mine pentru că exagerez.

Realitatea este una limpede, la Borșa de peste 50 de ani, nu de azi de ieri, bolnavii psihici sunt tratați în bătaie de joc de TOATĂ lumea.

Nicio clădire din lagărul de la Borșa nu respectă standardele minime de confort și siguranță pentru bolnavi, NICIUNA, nici măcar cea nouă, există o eroare de proiectare, culoarele trebuiau să fie de 2, 40 metri și sunt de doar 1, 80.

Luni mă voi întoarce la Borșa.

Nu va trece nicio zi în care să nu pun presiune pe autorități pentru mutarea în condiții de siguranță a pacienților din castelul ororii.

În orice clipă se poate întâmpla o tragedie, bucăți din tavan s-au prăbușit DEJA.

Nu exagerez deloc, dezastrul de la BORȘA este peste orice închipuire”, notează deputatul clujean Emanuel Ungureanu.

Adauga comentariu