Imagini şocante din Spitalul de Boli Psihice Borșa, județul Cluj! Pacienţii sunt înghesuiţi în saloane cu pereţi sparţi şi se spală în condiţii insalubre

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat o serie de fotografii şocante din interiorul Spitalul de Boli Psihice Borșa, din județul Cluj. Acesta a scos la iveala condiţiile inumane în care sunt internaţi pacienţii: geamuri sparte, pereţi sparţi, tavan fisurat, cadre de fier ruginite şi grupuri sanitare aflate într-o stare deplorabilă. La toate acestea se mai adaugă şi aspectul exterior al clădirii, care arată că  tencuiala exterioară este căzută, iar lucrări de consolidare nu aum mai fost efectuate de foarte mult timp.

 

 

Spitalul de Boli Psihice Borșa se află în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, iar deputatul susţine că peste 170 de persoane sunt internate acolo în condiţii mizerabile. 

"Am vizitat astăzi Spitalul de Boli Psihice Borșa din județul Cluj, administrat de Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe!

Nu am văzut așa ceva niciodată, nicăieri, în niciun film horror! 179 de bolnavi cu probleme psihice înghesuiți în camere insalubre, într-o clădire veche de 200 de ani, retrocedată Bisericii Reformate de către moștenitorii familiei Banffy. 22 de bolnavi într-o cameră.

Un infern al mizeriei cu neputință de descris în cuvinte. Voi reveni cu imagini video din această Casă a Ororilor unde, statul român, își bate joc de bolnavi de peste 60 de ani! Nu vă puteți imagina ce infern am găsit! Nu aveți cum...

Personalul medical mi-a mărturisit că în acest univers al GROAZEI nu a intrat până astăzi niciun deputat, niciodată! Adevărul descoperit este unul crunt, dureros, năucitor, bolnavii psihici din România sunt tratați mai rău ca animalele. Nu am văzut în viața mea atâta mizerie și dezumanizare. Personalul acestui infern al groazei lucrează în condiții extreme, sunt adevărați eroi. Am vorbit și cu doamna manager, am simțit îngrijorare în vocea ei, mi-a mărturisit că de 12 ani se chinuie să schimbe lucrurile, cu eforturi uriașe. Consiliul Județean Cluj are planuri de investiții în zonă, începând cu anul 2014, se chinuie să termine o clădire nouă, de aproape 5 ani...

Nu au reușit decât să ridice o clădire care nu este conectată la nicio stație de epurare, satul Borșa, nu are canalizare... Stat mafiot, politicieni indiferenți, dezastru național. Nu am cuvinte...", a declarat deputatul Emanuel Ungureanu. 

Adauga comentariu