VIDEO Spitalul GROAZEI din Borșa. Imagini extrem de șocante

Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa-Cluj este un univers de coșmar. Imaginile din interior sunt șocante și ilustrează dezumanizarea definitivă a administrației clujene care a permis prin delăsare ca pacienții să fie tratați într-un infern. După cum mărturisește deputatul clujean Emanuel Ungureanu, cel care a surprins în imagini acest coșmar, în primele câteva zeci de minute a fost pur și simplu terifiat. 

Iată cum descrie Emanuel Ungureanu, în cuvinte, imaginile groazei din Spitalul de Boli Psihice Borșa:

IMAGINILE CARE TREBUIE SĂ NE CUTREMURE!

Borșa, lagăr de concentrare pentru bolnavii cu boli psihice din județul Cluj!

Condiții infernale de îngrijire pentru semenii noștri aflați în suferință.

60 de ani de nepăsare.

Imaginile filmate de mine ieri, nu pot descrie infernul în care trăiesc bolnavii îngrămădiți într-o clădire veche de 200 de ani și în trei pavilioane supraaglomerate mai vechi decât anul 1966.

Consiliul Județean Cluj nu este în stare să finalizeze de 5 ani un corp nou de clădire, prost proiectat oricum, care nu rezolvă decât maxim 78 de locuri de cazare.

Nu este construită încă stația de epurare și pentru alt corp de clădire se face abia studiul de fezabilitate...

Pacienții din acest lagăr, fac baie în curte sau în niște băi care seamănă cu cele de la Auschwitz!

Iarna, încăperile cu tavan ciuruit, care s-a prăbușit în capul bolnavilor de mai multe ori, sunt încălzite la sobele de teracotă, vechi.

Geamurile sunt praf și pulbere.

Vă imaginați cum trece iarna pentru acești bolnavi?

Satul în care se află Spitalul Groazei se află la 36 de kilometri de Cluj, în localitatea Borșa, un sat uitat de lume care nu are sistem de canalizare.

Voi solicita în regim de urgență Consiliului Județean Cluj și Ministerului Sănătății, să-i mute pe cei 129 de bolnavi din clădirea-cocină, în condiții salubre, demne pentru ființa umană!

Nimeni din cei responsabili nu trebuie să închidă un ochi, până situația acestor bolnavi nu este ameliorată semnificativ.

Ce se întâmplă la Borșa, este o rușine națională!

Imagini interzise celor slabi de înger. Direct din infernul sanitar clujean:


Adauga comentariu