Zeci de mii de misiuni și salarii de 5 milioane euro pentru „panseluțele lui Bonțidean”

Cei aproximativ 220 de polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au încasat, pe primele 11 luni ale acestui an, salarii totale în valoare de 22.656.083 lei, adică aproape 5 milioane euro. Probabil, o mare parte din sumă îi revine șefului „panseluțelor”, Marcel Bonțidean. 

Polițiștii locali trudesc de dimineața până seara pe străzile din oraș. Veghează la bunul mers al lucrurilor și se asigură că toți clujenii sunt în siguranță. Cu mici pauze de cafea, cu mici momente de relaxare în Loganurile din dotare, treaba merge strună. Amenzile pentru parcări neregulamentare curg gârlă, mai ales la ceas de toamnă/iarnă. Doar Primăria a făcut nenumărate locuri de parcare și vina le aparține exclusiv șoferilor. 

Citește și: 

Două “panseluțe” ofilite se odihnesc cu chipiul în poală, sub semnul “lua-ți-aș mașina” - FOTO

Primarul Emil Boc le-a cumpărat și mașinuțe electrice, numai să muncească cu drag și spor. Și așa, dotați cu mașini electrice, au avut zeci de mii de misiuni anul acesta. Potrivit datelor transmise de reprezentanții Primăriei, la solicitarea Ziar de Cluj, în primele 9 luni ale acestui an, Poliția Locală a soluționat 40.353 de sesizări înregistrate prin: Dispeceratul Poliției Locale, Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni și aplicația My-Cluj. Sesizările vizează disciplina în construcții și afișaj stradal, protecția mediului, activitate comercială, ordine și liniște publică sau trafic rutier. 

„În perioada 2017-2018, în cadrul efectuării serviciului de patrulare polițiștii locali au constatat 26 de infracțiuni (distrugere, furt) în urma cărora persoanele suspecte au fost predate Poliției municipiului Cluj-Napoca pentru continuarea cercetărilor”, se mai arată în răspunsul Primăriei. 

Pentru munca depusă în acest an, cei aproximativ 220 de polițiști locali au încasat pe primele 9 luni ale acestui an salarii totale de aproape 5 milioane euro. Din tabelul de mai jos se observă că de la lună la lună salariile au crescut. Dacă în luna ianuarie, salariile totale erau de peste 1,7 milioane lei, în noiembrie au ajuns la peste 2 milioane lei. 

salarii politia locala

Mai în glumă mai în serios, o mare parte din salariile polițiștilor locali îi revine lui Marcel Bonțidean. Ziar de Cluj scria anul trecut despre salariul impresionant al șefului Poliției Locale: 8.898 lei/lună, brut. Potrivit declarației de avere, Bonțidean încasează aproximativ 5.800 lei lunar. 

Citește și:

Este oficial: Cât câştigă Marcel Bonţidean, directorul general al Poliţiei Locale?

În prag de sărbători, polițiștii locali vă urează numai bine! 

felicitare politia locala

 

Adauga comentariu