VIDEO ”Dumnezeul” Mihai Lucan, ”vedeta” ultimului documentar RECORDER despre ȘPĂGI, medici corupți și sistemul medical din toată țara

Jurnaliștii de la Recorder au publicat ieri seară un documentar de excepție despre sistemul medical din România. Printre medicii corupți dați drept exemplu în material se numără și Mihai Lucan urologul anchetat de DIICOT care a  plecat de la Insitutul de Transplant Renal Cluj-Napoca după perchezițiile din decembrie 2017. 

„Acești profesori (n.red Gheorghe Burnei și Mihai Lucan) și-au construit puterea cum? Au operat jurnaliști influenți, patroni de presă, parlamentari, primari, președinți de consiliu județean”, arată deputatul Emanuel Ungureanu în intervenția sa din documentar. 

În schimbul serviciilor medicale primite de multe ori în mod preferențial, oamenii influenți le-au oferit medicilor mediatizare, funcții importante și privilegii. Într-un cuvânt: PUTERE.

Unul dintre cei mai puternici medici din România a fost Mihai Lucan, care în 2017 era reținut de procurori sub acuzațșia de delapidare a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, mai arată cei de la Recorder.

Citește și: CLUJ. TOP DOSARE GRELE pe care procurorii nu le termină / Un fel de POMELNIC

Ce s-a întâmplat cu Mihai Lucan pe care DIICOT l-a reținut în 2017?! Cu ce se ocupă azi și unde ”a dispărut” profesorul numit ”Dumnezeul medicilor”, în timp ce dosarul bate pasul pe loc

Aceștia au amintit episodul de la DIICOT București, când din buzunarul său Lucan a scăpat un plic cu ”doar” 5.000 de euro. 

Anchetarea lui Mihai Lucan a venit după mulți ani în care instituțiile statului închiseseră ochii, iar medicii se obișnuiseră să nu dea explicații nimănui. Mihai Lucan, Gheorghe Burnei și toți ceilalți profesori cu reputații controversate pe care cei de la Recorder i-au invocat în acest material au refuzat să apară în fața camerei pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la acuzațiile grave din ultima vreme. 

  • ICUTR Cluj-Napoca a rămas cu datorii de 400.000 de euro;
  • Ancheta care-l viza pe doctorul Mihai Lucan s-a împotmolit;
  • Peste acest caz a plutit întotdeauna suspiciunea că Lucan este prea puternic pentru ca ancheta să fie dusă până la capăt;

​„Foarte greu pentru un politician să nu sprijine medicul/profesorul care l-a operat”, afirmă specialistul în politici publice de sănătate, Vlad Mixich.

Vezi și: Procurorul DIICOT care se ocupa de cazul Lucan şi-a cerut detaşarea la loc călduţ. Reacţia deputatului USR, Ungureanu: „sunt scârbit, revoltat, mâhnit, îmi vine să plec imediat din România!”

Există un dosar de cercetare penală pentru transplantul lui Alexandru Arșinel. Pentru a-şi face publicitate, chirurgul Mihai Lucan i-a făcut rost de un rinichi şi l-a operat fix în ziua în care l-a înscris pe lista de aşteptare!

Unde s-au mutat medicii Lucan după perchezițiile DIICOT?

O fărâmă de speranță. Procurorii clujeni, obligați să îl ancheteze pe Lucan pentru ucidere din culpă

„Profesorul este egal cu politicianul sau deasupra lui. Și atunci lucrurile se blochează, pentru că sistemul a fost construit pentru acești înDumnezeiți care au hotărât cine trăiește și cine moare”, a mai precizat Emanuel Ungureanu. 

Adauga comentariu