Procurorul DIICOT care se ocupa de cazul Lucan şi-a cerut detaşarea la loc călduţ. Reacţia deputatului USR, Ungureanu: „sunt scârbit, revoltat, mâhnit, îmi vine să plec imediat din România!”

Potrivit parlamentarului clujean Emanuel Ungureanu, procurorul DIICOT Marian Delcea, cel care a preluat denunțurile depuse de acesta împotriva doctorului Mihai Lucan și „a mafiei din sistemul de transplant”, a cerut detașarea – „într-o liniște deplină” – la Parchetul de pe lângă Tribunalul din București. „De ce s-a grăbit CSM să aprobe acest transfer?”, se întreabă deputatul USR.

„După ani de eforturi în slujba bolnavilor, zeci de denunțuri, nopți nedormite, umilințe de nedescris, cel mai probabil din lașitate, un procuror DIICOT își bate joc de bolnavi și de sacrificiile mele, își părăsește munca, lasă baltă zeci de dosare și pleacă într-un loc comod de unde își va aștepta tihnit pensia specială. Cum este posibil așa ceva?”, se arată în mesajul dur al lui Ungureanu, într-o postare pe Facebook.

„Vă mărturisesc că am plâns de furie când am primit vestea acum câteva minute. M-am gândit la Adina Bleotu, un înger minunat care se odihnește în cimitirul de pe Calea Șagului din Timișoara, după ce a fost umilită de mai mulți lucani din sistemul sanitar... Mi-e stomacul ca o pungă de revoltă pentru miile de bolnavi jecmăniți de Lucan și milioanele de euro jefuite din Institutul de Transplant din Cluj-Napoca. Îmi vine să îmi iau câmpii!”, continuă deputatul USR.

În decembrie 2017, cu mult tam-tam mediatic, medicul Mihai Lucan a fost reţinut de DIICOT, după ce a fost audiat mai multe ore în sediul Parchetului, în dosarul în care există suspiciuni că doctorul, alături de alte persoane, ar fi folosit bunurile Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în favoarea unei firme private. De atunci procurorul de caz se prefăcut că lucrează, dar peste cazul Lucan s-a aşternut praful şi uitarea.

„România devine raiul infractorilor cu complicitatea unor procurori ca Delcea și a șefilor lui, mai vechi sau mai noi. Greață. PS: Domnule procuror-șef DIICOT Bănilă, vă trimit mâine (n.red. miercuri) imagini cu mormintele celor 23 de copii și tineri care au murit cu zile din cauza lucanilor lăsați în libertate de către structura pe care o conduceți. Întrebați-l pe domnul procuror Delcea, cum îi intră lingura-n gură și cum doarme noaptea?”, se mai arată în mesajul plin de supărare al deputatului clujean.

 

Fotocredit decizie de transfer: Emanuel Ungureanu

Adauga comentariu