Pădurea Hoia-Baciu, defrișările sunt de neoprit: “Deși am semnalat dezastrul, autoritățile n-au reacționat cu nimic”

Pădurea Hoia, situată la câteva sute de metri de oraș, este ciopârțită constant, iar defrișările nu par să intre în vizorul autorităților silvice. Cu puțin timp în urmă, Ziar de Cluj semnala dezastrul de aici. Culmea, această problemă de ordin ecologic este pasată între autoriățile locale și județene din Cluj. Recent, noi imagini au fost date publicității, care, din păcate, nu au stârnit nici o reacție la nivelul autorităților competente. 

”An nou, probleme vechi! Desi am semnalat si la finalul lui 2018 dezastrul din Padurea Hoia-Baciu, autoritatile n-au reactionat cu nimic. Ba mai mult, cei care taie copacii din recunoscuta padure s-au intors nestingheriti la "munca".

Se taie in nestire, ba chiar s-a facut un drum forestier ilegal prin mijlocul Poienii Rotunde, loc pe care-l viziteaza mii de turisti anual in cautarea experientelor paranormale.

Am sesizat si in trecut autoritatile, o vom face din nou, dar avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a arata masacrul din padure”, notează reprezentanții grupului The Hoia-Baciu Forest - Truth or Legend?

CITEȘTE ȘIPădurea Hoia dispare încet dar sigur. Boc și Tișe se prefac că nu văd nimic

„Am sesizat și Primăria Cluj cu privire la tăierile a sute de copaci din Hoia pentru că zona respectivă e în intravilanul Clujului, în apropierea caselor vecine cu pădurea. În Planul Urbanistic General (PUG), zona apare ca propunere de pădure-parc, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. De aceea, i-am și cerut primarului Emil Boc o dezbatere la care să participe și reprezentanți ai Primăriei, ai Direcției Silvice, ai Gărzii Forestiere, proprietari privați, asociații de mediu și cetățeni interesați.

Ce mi se răspunde în bătaie de joc? Nici vorbă de a da curs invitației de a organiza o dezbatere pentru a transforma zona în pădure parc, așa cum prevede PUG-ul, ca să nu mai exploatăm lemnul. Mai mult, îmi spun că zona respectivă nu ține de orașul Cluj pentru că au vorbit ei cu pădurarul?!”, nota recent deputatul independent, Adrian Dohotaru, pe pagina sa de socializare.

Deși autorităților li s-a adus la cunoștință situația Pădurii Hoia, acestea continuă să amâne orice intervenție sau măcar să dezbată public măsurile care se impun de urgență în acest caz. 

Problema defrișării nu există. 

CITEȘTE ȘIIncendiul din Hoia a fost stins după 6 ore. Zona are un potențial imobiliar foarte mare 

 

 

 

Adauga comentariu