Incendiul din Hoia a fost stins după 6 ore. Zona are un potențial imobiliar foarte mare

Incendiul de vegetație care a izbucnit aseară în apropierea pădurii Hoia a fost stins după 6 ore. În jurul orei 02.45, pompierii au reușit să stingă flăcările. 

„A ars doar vegetație uscată, pe o suprafață de circa 6 hectare. Accesul pompierilor la zona arderii a fost făcut pe jos. Cauza probabilă stabilită este foc făcut în aer liber, lăsat nesupravegheat”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Pompierii au precizat că în această perioadă, în care vegetația este mai uscată, incendiile sunt mai frecvente și sunt cauzate fie de curățenia de sezon, prin arderea resturilor de vegetație, fie de grătarele ori resturile de țigări, adică de nerespectarea regulilor de prevenire a incendiilor.

Noi lansăm și o altă ipoteză: este posibil ca focul să fi fost pus și lăsat nesupravegheat intenționat pentru că zona are un potențial imobiliar imens. În plus, în ultima perioadă au fost făcute drumuri de acces tot mai multe, pe care circulă mașini de mare tonaj. Să fi fost pus focul cu scopul descărcării de sarcină a terenului? Pe această cale, solicităm o anchetă mai serioasă în acest caz. 

Citește și:

Imaginile dezastrului cauzat de incendiul din pădurea Hoia VIDEO&FOTO

Incendiu de vegetație în zona pădurii Hoia

Adauga comentariu