Ionuţ Ţene este funcţionar public al municipalităţii clujene, sau “avocatul” intereselor Maicii Rusia la Cluj?

În Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca sunt îngropați 406 militari sovietici, dintre care 144 sunt cunoscuți. În urmă cu 74 de ani, la "Operațiunea Cluj" au participat unităţi ale Corpului 104 sovietic, Divizia 18 Infanterie și 2 Munte române, Divizia "Tudor Vladimirescu" şi Divizia 37 Infanterie sovietică. Gurile rele şi legendele urbane reţin faptul că o parte dintre aceşti morţi au “eliberat” exponatele ţinute în alcool din Muzeul de Ştiinţe Naturale – dar aceasta este altă poveste şi, vorba aia, “despre morţi, numai de bine”.

Partea cu adevărat curioasă este că, deşi oficialităţile Federaţiei Ruse sunt ţinute departe de evenimentele oficiale din Uniunea Europeană, ca o consecinţă a sancţiunilor aplicate acesteia după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014 (atât de către NATO, cât şi de către UE), cu ocazia festivităţilor (oficiale) generate de evenimentele din urmă cu 74 de ani, am avut parte, în premieră, de prezenţa unor oficiali ruși. La un eveniment organizat de Primăria Cluj-Napoca...

Conform pressone.ro, care citează un răspuns official al Primăriei Cluj-Napoca, de organizarea evenimentelor comemorative din 11 octombrie, Ziua Eliberării oraşului, s-a ocupat Biroul Învăţământ Cultură Culte Sport şi Societate, care face parte din Direcţia Generală Comunicare Dezvoltare Locală şi Management Proiecte. Şeful acestui birou este Ionuț Țene, editorialist pentru Sputnik România − publicație pe care divizia anti-dezinformare a Uniunii Europene o consideră organ de propagandă al Kremlinului. Acelaşi Ţene este editorialist și fondator al publicației NapocaNews, care publică articole eurosceptice și naționaliste, precum şi un apropiat al grupărilor de extremă dreaptă din Europa.

Ziar de Cluj a publicat de-a lungul anilor activitatea acestui funcţionar şi a întrebat, degeaba, municipalitatea dacă activitatea “publicistic㔺i public a acestuia este compatibilă cu statutul şi funcţia pe care o ocupă. Pe Emil Boc îl doare fix în cot.

Revenind la sursa citată, în răspunsul oficial formulat de Primăria clujeană se spune că "instituția a transmis invitații unui număr de aproximativ 40 de instituții / organizații municipale". Potrivit documentului, vizita Reprezentanței Militar-Comemorative Ruse ar fi fost organizată de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor (ONCE) din cadrul Ministerului Apărării Naționale. De râs, sau de plans, conform sursei citate, cei de la ONCE susţin că, practic, rușii s-au autoinvitat la manifestările de la Cluj.

"În data de 10.10.2018, Reprezentanţa Militar-Comemorativă rusă din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti ne-a comunicat intenţia de a desfăşura, în data de 11 octombrie a.c., o deplasare în municipiul Cluj-Napoca, având ca scop vizitarea necropolei de război ruse din această localitate.

În acest sens, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor s-a adresat Primăriei municipiului Cluj-Napoca (administratorul obiectivului comemorativ amintit), solicitând dispunerea măsurilor necesare în vederea asigurării, conform prevederilor legale, a condiţiilor de vizitare".

Care solicitare a ajuns fix la cel mai potrivit om din Primăria Cluj-Napoca, editorialistul Sputnik, xenofobul şi antimaghiarul Ionuţ Ţene, cel care este șef al Biroului învățământ, cultură și culte.

Curat murdar, nene Bocule!

Adauga comentariu