Ionuț Țene, viitorul șef al Biroului învățământ, cultură și culte? Lui Emil Boc i se solicită să investigheze compatibilitatea lui Țene cu statutul său de funcționar în Primărie

O campanie inițiată pe site-ul de-clic.ro, formulată ca o scrisoare deschisă adresată primarului Emil Boc, solicită ca Primăria Cluj-Napoca și Comisia sa de Disciplină să investigheze compatibilitatea activității publicistice a lui Ioan Vasile Țene cu statutul său de funcționar în cadrul instituției pe care Emil Boc o conduce. Prin această campanie se solicită, de asemenea, ca, până la terminarea investigațiilor, domnului Ioan Vasile Țene să nu îi fie încredințate funcții de conducere, nici măcar temporar.

Inițiatorul campaniei, Szakáts István, un clujean implicat civic, motivează această solicitare prin speculațiile existente că Emil Boc ar vrea să-l numească pe Ionuț Țene ca șef al Biroului învăţământ, cultură, culte, sport, societate, acum că Ioan Cristofor Filipaș se pensionează.

Prin această campanie îi este atrasă atenția primarului „că Țene Ioan Vasile a publicat numeroase articole instigatoare la ură împotriva minorităților etnice, comunităților religioase sau sexuale”: 

„Țene Ioan Vasile este inspector de specialitate al Biroului învățământ, cultură, culte, sport, societate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca și unul din autorii controversatului site de știri Napoca News.

În scrierile sale, Țene Ioan Vasile dezinformează în mod voit opinia publică înfierând grupuri etnice și religioase ca inamici ai statului și poporului român și se alătură în repetate rânduri valorilor promovate de organizația fascistă Garda de Fier și de Ion Antonescu.

Conform Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, funcţionarii publici au obligaţia să se abţină de la orice faptă care ar putea aduce prejudicii persoanelor fizice sau juridice ori prestigiului corpului funcţionarilor publici.”

În textul acestei campanii-scrisoare deschisă sunt prezentate și „câteva citate din ideile proliferate de domnul Țene Ioan Vasile”:

„- Pentru mine e o datorie morală, ca istoric şi conducător al comisiei de înălţare a statuii lui Ion Antonescu la Cluj-Napoca din 2000, să repun în coordonatele istorice ştiinţifice contribuţia militară a mareşalului la apărarea creştinătăţii şi civilizaţiei europene, dar şi ca să se respecte o hotărâre de restaurare a memoriei acestui mare conducător de oaste românească.

- Târgu Secuiesc este un fel de cartier Molenbeek din Bruxelles, unde autoritățile statului nu au acces și unde elementele teroriste sau extremiste sunt protejate și integrate într-o comunitate de tip enclavă.

- Pe 15 martie 2016 secuii își vor proclama autonomia maghiară în secuime.

- Criza refugiaţilor e de fapt o invazie musulmană organizată.

- cultura LGTB care transformă anormalul într-un normal intolerant agresiv”

„În ciuda prevederii legale citate, Țene Ioan Vasile este de ani de zile funcționar public în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, din vremea lui Gheorghe Funar”, precizează inițiatorul campaniei.

Petiția va fi depusă și în scris, la registratura Primăriei Cluj-Napoca, joi, 23 martie, până acum fiind semnată de 235 de persoane. Inițiată în această dimineață, la ora 10:30, în 3 ore a adunat peste 200 de semnături, numărul semnatarilor continuând să crească.

Foto: campaniamea.de-clic.ro

Comentarii

Dan

15.09.2017 21:41

D-Tene ,trebuie știut...isi folosește poziția care o are ,si intimidează conducerea Colegiului George Cosbuc...își transfera pruncii unde vrea cind vrea...de verificat.

Dan

15.09.2017 22:27

Țene și-a intrat in pîine transferându-și propriul copil unde vrea și cind vrea....la Colegiul Coșbuc .Toata lumea știa de anul trecut ca Maxim Oros este marioneta lui și a inspectoarei șefe adjunctei 

Adauga comentariu