In vizor

Ce planuri are Tișe cu Dohotaru: salvatorul Centrului de deșeuri sau țapul ispășitor perfect?

Eșecul de proporții uriașe al proiectului Centrul de Management Integrat al Deșeurilor nu mai poate fi ascuns, concluzie la care a ajuns într-un final și președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe. Acesta și-a recunoscut eșecul, acceptând soluția unui grup de lucru care să găsească cea mai bună soluție pentru gestionarea deșeurilor din județ. Grupul de lucru ar urma să fie condus de deputatul Adrian Dohotaru, cel care este dispus să își asume această responsabilitate.

„Clujenii merită de ani buni un Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID). SMID are întârzieri majore de din cauza competenței scăzute a autorităților județene, dar cred că suntem într-un punct în care trebuie să depășim acuzele, oricât de îndreptățite ar fi ele. De aceea, am propus un grup de lucru la nivelul Consiliului Județean, dar la care să participe specialiști, toate autoritățile cu rol de gestiune, monitorizare și control, societate civilă și media pentru a vedea cum putem implementa un sistem mai performant decât cel actual. Chiar dacă tendința autorităților actuale va fi, previzibil, de a pasa responsabilitățile de management spre acest grup, vă asigur că nu ne vom lăsa păcăliți. Dar avem cele mai bune intenții. Cred că situația din Pata Rât, atât problemele de mediu, cât și cele sociale, se pot rezolva cu mai multă transparență, mai mult dialog, cu implicarea specialiștilor, dar și a clujenilor”, transmite deputatul Dohotaru.

Recent, fostul antreprenor de la CMID a decis să nu mai înghită toate balivernele Consiliului județean privind acest proiect. Consiliul județean a susținut la momentul rezilierii contractului solicitată de Kranz Eurocenter că nu au reușit să respecte termenele și au solicitat fonduri suplimentare, astfel că au făcut cadou proiectul Regiei Autonome a Domeniului Public.

Managerul Kranz Eurocenter, Corin Boian îi acuză pe cei de la Consiliul județean că au încercat să ascundă neregulile comise de vechiul antreprenor, dorind să îi facă responsabili pe cei de la Kranz Eurocenter, într-o scrisoare transmisă Consiliului județean, citată de monitorulcj.ro. De asemenea, Boian vorbește și despre lucrări neconforme decontate din bani publici. Ziar de Cluj a scos în evidență toate aceste nereguli pentru a contracara informațiile optimiste dar fără bază reală venite de la Alin Tișe. Tișe tot face declarații privind finalizarea acestui proiect, anul 2019 se apropie de final și CMID-ul nu este funcțional.

Citește și:

Parșiv, Alin Tișe dohotărea…

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor: mai întâi “în linie dreaptă”, apoi “în ritm susținut”, dar încă inexistent. Tișe și promisiunile: prima celulă va fi gata „în cursul anului viitor”

În 7 ani, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor a ajuns la stadiul 39%. E nevoie de încă 10 ani să ajungă la 100%?

Activist de mediu: ”Centrul de deșeuri nu va fi pus în funcțiune în acest an. Tot ce poți face e să admiri ceața în care banii tăi dispar”

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Cluj, gata în septembrie sau la final de an? Povestea unui proiect eșuat VIDEO

Alin Tișe și Pro TV au înfăptuit un MIRACOL: rampa de gunoi de la Pata Rât s-a îngropat, s-a înmormântat și-apoi, după trei zile, a Înviat!

După eșecul unui proiect care a înghițit peste 100 de milioane de euro Tișe crede că se poate spăla pe mâini dacă își cere scuze și pasează proiectul lui Dohotaru.

Public, Tișe a zis că lasă un grup de lucru alcătuit din specialiști să gestioneze acest proiect după ce toată echipa de implementare a dat greș, însă deocamdată totul a rămas la nivel declarativ.

”Dificultatea momentană e că președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a promis grupul de lucru, după care nu a mai aprofundat această sugestie din partea mea de a crea grupul. Totuși, sper ca până la finalul anului să ajungem la un acord de a realiza acest grup cu scopul de a proiecta un sistem de colectare separată și de reciclare mult mai puțin poluant decât cel actual” , a menționat,Adrian Dohotaru, deputat de Cluj, activist de mediu.

În ciuda tuturor disputelor publice pe care Dohotaru le-a avut cu Alin Tișe pe tema gunoaielor, a levigatului, a rampei de gunoi sau a CMID-ului, acesta încă este dispus să își asume găsirea unei soluții. Chiar dacă recunoaște pericolul să fie făcut responsabil de un eventual eșec, Dohotaru crede că poate să evite astfel de manevre. Adevărul este că Dohotaru încă mai are de învățat iar policienii pot fi foarte parșivi. Aceștia sunt dispuși să calce pe cadavre, iar Dohotaru poate să fie țapul ispășitor perfect. Încă se pune întrebarea dacă Tișe este dispus să lase pe cineva să scormonească prin gunoaie, să analizeze acest proiect cu iz penal unde au avut loc extrem de multe nereguli și de unde unii au obținut bani frumoși din fonduri europene.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *