Anchetat de procurorii DIICOT, Ciprian Lucan concurează de unul singur pe un post de medic urolog primar la Bistrița

Ziar de Cluj a anunțat încă de la începutul acestei luni faptul că lui Ciprian Lucan i s-a pregătit pe pile politice un post călduț de medic urolog primar la Spitalul Județean Bistrița.

CITEȘTE: EXCLUSIV – Ciprian Lucan, fiul lui Mihai Lucan și-a aranjat un post de șef de secție în Bistrița. “Gurile rele” spun că nu moștenește talentul chirurgical al tatălui, ci doar caracterul

Tot Ziar de Cluj a arătat care îi sunt pilele politice ale acestui băiat de bisturiu gata, fiul lui Mihai Lucan: Emil Radu Moldoveann, șeful CJ Bistrița spune cu care merge la vânătoare.

CITEȘTE: Emil Radu Moldovan, șeful CJ Bistrița spune că nu e de interes public faptul că merge la vânătoare cu fiul lui Mihai Lucan. Managerul Spitalului Județean umblă cu dume când vine vorba despre postul aranjat pentru Lucan Junior

Am scris degeaba – NERUȘINAREA și LIPSA DE SCRUPULE ale acestui individ și ale pilelor sale politice nu s-a împiedicat în aceste două articole. Aflăm că acesta participă azi, fără emoție, la concursul care i-a fost aranjat pe pile politice: singur și fără ca postul să fie anunțat public în Viața Medicală, așa cum ar fi fost legal. În acest sens, printr-o postare pe Facebook, deputatul clujean Emanuel Ungureanu atrage atenția cu privire la faptul că organele abilitate ale statului ar trebui să se sesizeze cu privire la tot ceea ce miroase de la o poștă a post dedicat.

Suntem convinși că așteptăm degeaba ca aceste organe ale statului, încovoiate în fața deciziei politice, să-și facă cu adevărat datoria.

“Fără emoții.

Fiul lui Lucan, Ciprian Lucan, anchetat de procurorii DIICOT pentru delapidarea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal participă astăzi, fără emoții, la un concurs pentru ocuparea unui post de medic primar urolog, pe perioada unui an la Spitalul Județean din Bistrița.

"Talentatul urolog" care resteriliza acele pentru procedurile de crioterapie punând în pericol viața bolnavilor, beneficiază de suportul discret al partenerului de vânătoare, președintelui Consiliului Județean Bistrița, Radu Moldovan și a urologului Vlad Petcu.

Nu veți găsi anunțul pentru acest concurs cu un singur concurent în Viața Medicală, cum ar fi fost legal...

Contează să fie legal?

Eu mi-am făcut datoria să semnalez public tot ceea ce miroase de la o poștă a post dedicat.

Instituțiile statului care au competențe ar trebui să reacționeze.

 

Nr. 3121/25.04.2018

ANUNȚ

În conformitate cu prevederile Ordinului M.S. nr. 869/2015, Spitalul Județean de Urgență Bistrița scoate la concurs pe perioadă determinată până la ocuparea postului prin concurs pe durată nedeterminată, dar nu mai mult de 1 an, un post de medic primar în specialitatea Urologie la Comp. Urologie. Dosarul de înscriere la concurs se depune la Serviciul RUNOS al SJU Bistrița, str. Basmului, nr. 2, Bistrița, și va cuprinde următoarele acte:

• cerere în care se menționează postul pentru care dorește să concureze;

• copie după diploma de medic și adeverință/certificat de confirmare în gradul profesional;

• copie a certificatului de membru al organizatiei profesionale cu viza pe anul în curs;

• dovada/înscrisul din care să rezulte că nu i-a fost aplicată una dintre sancțiunile prevazute la art. 447 alin. (1) lit. e) sau f), la art. 531 alin (1) lit. d) ori e), respectiv la art. 618 alin. (1) lit. d) sau e) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanătătii, cu modificările și completările ulterioare;

• acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut în Anexa nr. 3 la ordin;

• cazierul judiciar;

• certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic și neuropsihic pentru exercitarea activitătii pentru postul pentru care candidează;

• chitanța de plată a taxei de concurs în valoare de 150 de lei.

Tematica de concurs va fi cea pentru examenul de specialist în specialitatea postului pentru care candidează și poate fi găsită pe site-ul www.ms.ro la rubrica: Informare/Cursuri, concursuri, examene/tematici.

Înscrierile la concurs se fac în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului, iar concursul se organizează în maximum 30 de zile lucrătoare de la publicarea anunţului, dar nu mai devreme de 6 zile lucrătoare de la încheierea înscrierilor.

Relații suplimentare se pot obține la Serv. RUNOS al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, tel. 0263.214818.

CONDUCEREA

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Str. G-ral Grigore Bălan, nr. 43, Bistriţa, 420094

tel. / fax. 0263.231.404, e-mail:

spital.bistrita@gmail.com

Suntem efectiv curioși ce poate să scrie în cazierul judiciar al unui individ cercetat penal pentru complicitate la delapidarea Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca?!

Comentarii

Vivian

25.05.2018 10:12

Numai in Romanika se pot intampla asemenea lucruri!
Un medic care este cercetat penal pentru atatea chestii mizerabile, sa aiba dreptul de a ocupa un post într-un spital public, pare a fi o insulta la adresa sugurantei pacientilor!

Oare chiar nu se sezizeaza nimeni? Chiar se lasa totul la discreția presei...? Daca nu ati fi publicat voi despre acest lucru, sunt convins ca nu ar fi aflat nimeni!

O întrebare pe care ar trebui sa si-o pună cei care-l ajuta sa ia acel post : Dacă careva dintre ei (Radu Moldovan, Gabriel Lazany, etc.) sau rudele lor ar avea o problema urologica, oare ar avea curajul sa se lase tratați de "ilustrul" urolog Ciprian Lucan la Bistrita sau ar merge mai degrabă la Cluj? Ca despre asta e vorba pana la urma...
Ok, putem înțelege ca exista pe lumea asta pile, obligatii, polite de platit, dar dacă tu, cel care conduci un județ sau un spital, nu ai incredere sa te tratezi la cel pe care l-ai angajat în spitalul judetului tau, inseamna ca nu îți pasa de cetatenii judetului care te-au votat!

Cred ca un pic de dictatura nu ne-ar strica sa avem din când în când... Ce misto ar fi dacă politicienii nostri ar fi obligati sa se trateze atat ei cat și familia lor nu doar in tara, ci in spitalul judetului pe care îl patronează... Sa vedeti atunci ce spitale faine am avea!

In rest, le uram persoanelor care l-au ajutat pe Lucan junior sa ajunga la Bistrița sa fie sănătoși, ca sa nu trebuiască sa ajungă vreodată sa fie tratați de el, ca nu se știe ce ace sau instrumente mai re-sterilizează și le folosește pe ei sau rudele lor...

radu

26.05.2018 12:35

sunt curios cam ce scria in cazierul judiciar. cretinii nu sunt curiosi cu privire la acest aspect. cretinii doar i-ar suge plua.

Adauga comentariu