Analiza

AFACERILE consilierilor locali din Cluj-Napoca: de la patiserie la cultivare de plante și contabilitate pentru colegii de partid – PARTEA II

Cei 27 de consilieri locali din Cluj-Napoca dețin aproape toți câte o mică afacere, mai mult sau mai puțin profitabilă. Mulți dintre ei sunt și președinți și vicepreședinți de asociații și asociații, o metodă legală de rulare a banilor. Afacerile acestora variază de la firme de pompe funebre, la firme de transport rutier marfă, hoteluri, restaurante, construcții clădiri rezidențiale, cercetare.

În urmă cu o săptămână, vă prezentam prima parte a afacerilor aleșilor locali. Astăzi revenim cu partea a doua a analizei noastre.

Citește și:

AFACERILE consilierilor locali din Cluj-Napoca: de la firme de pompe funebre, la hoteluri și restaurante – PARTEA I

16. Călin Găbudean apare ca acționar unic și administrator la SC Global Work SRL, firmă care a fost lichidată. A fost înființată în 2004 și avea ca obiect de activitate servicii de furnizare și management al forței de muncă.

17. Gergely Balazs nu are nicio firmă, dar figurează ca președinte al Asociației Clujul Comoară și membru al Consiliului Director al Fundației Traditio Transylvanica.

18. Florin Valentin Gliga este administrator la mai multe firme: Aiax Business Consult SRL, Compania de Integrare și Management SRL, Intelligent Credit Office SRL, Ico Gliga Expert SRL și fondator al Asociației Inter. Gliga mai este și director general al Clujana SA.

Gliga este și contabilul lui Daniel Buda, mai exact ține contabilitatea cabinetului parlamentar al președintelui PNL Cluj. Din 2014, Gliga se ocupă de aceste servicii, pentru care încasează nici mai mult nici mai puțin de 1000 euro pe lună. Consilierul local mai ține și contabilitatea PNL Cluj, pentru care a încasat doar 500 lei/an, respectiv 600 lei pe misiune.

Citește și:

Daniel Buda îl plătește cu 1000 EURO pe lună pe colegul de partid Florin Gliga să îi țină contabilitatea cabinetului de europarlamentar

Aiax Business Consult SRL îi are ca asociați pe Florin Valentin Gliga și Mircea Popescu și are ca obiect de activitate activități de consultanță pentru afaceri și management. În ultimii cinci ani, a declarat cifră de afaceri și profit zero.

Intelligent Credit Office a fost înființată în 2007 și îi are ca asociați pe Florin Gliga și Grigore Adrian Pop, obiectul de activitate fiind activități auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activități de asigurări și fonduri de pensii. Pentru anul 2016, cifra de afaceri declarată a fost de peste 46.000 lei și pierderi de peste 15.000 lei.

19. Marius Sorel Jurja nu deține nicio firmă, singura sursă financiară declarată fiind indemnizația de consilier local.

20. Radu Moisin figurează ca asociat la firma Bavaria Dekor. Obiectul de activitate al firmei este acordarea de consultanță pentru afaceri și management. În ultimii cinci ani, cifra de afaceri a firmei a fost zero și a mers doar pe pierdere. Asociați sunt Radu Moisin și Rodica Moisin, iar administrator este colegul de partid și de Consiliu Local, Radu Constantea.

Radu Moisin este și membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România – Baroul Cluj, el fiind de profesie avocat.

21. Gabriela Moldovan nu deține nicio afacere. Figurează doar ca membru al Colegiului Psihologilor din România, al Asociației Române de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană, al American Psychological Association și al Asociației pentru Restaurarea Monarhiei Cluj.

22. Bashar Molhem apare ca asociat unic al Molhem Group SRL Florești, înființată în 2015. Obiectul de activitate al firmei este fabricare de pâinii, prăjiturilor și produselor proaspete din patiserie. Anul trecut a declarat o cifră de afaceri de peste 1,4 milioane lei și un profit net de aproape 84.000 lei.

23. Dan Morar este asociat unic și administrator la SC Casa Confort SRL Bonțida, asociat la SC Rizzuti Morar Auto (fără activitate) și SC Agro Holding (fără activitate). Casa Confort a fost înființată în 2003 și are ca obiect de activitate cultivarea altor plante din culturi nepermanente. Cifra de afaceri declarată anul trecut a fost de 68.450 lei și profitul net a fost de peste 98.000 lei.

24. Adrian Mureșan apare ca asociat la patru firme: SC Curățătorie Express SRL, SC Madcom SRL, Mavimex SRL și SC Spălătoria Express Cluj-Napoca.

Curățătorie Express a fost înființată în anul 2000 și îi are ca asociați pe Adrian Mureșan și Maricica Mureșan. Firma a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 355.000 lei și un profit net de 23.314 lei.

Madcom a luat ființă în 2003, are ca obiect de activitate comerț cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate.Adrian Mureșan figurează ca asociat unic și administrator. Pentru anul 2018, firma a avut o cifră de afaceri de 126.836 lei și un profit net de 44.457 lei.

Mavimex a fost înființată în 2004 și îi are ca asociați și administratori pe Adrian Mureșan și Vasile Adrian Ceclan. Obiectul de activitate este comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate. Cifra de afaceri pe anul trecut a depășit 293.000 lei, iar profitul net a fost de 170.578 lei.

25. Kinizsi Zoltán este cel mai nou consilier local. El i-a locul locul Annei Horvath care a părăsit Consiliul Local în luna mai. Acesta figurează ca asociat unic și administrator la firma Panzer Distribution SRL. Firma a fost înființată în 2008 și are ca obiect de activitate intermedieri în comerțul cu produse diverse. În 2018, firma a avut cifră de afaceri și profit zero.

Din componența Consiliului Local mai fac parte și viceprimarii Dan Tarcea și Olah Emese. În cazul lor, vom reveni cu o analiză separată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *