Analiza

Afacerile consilierilor județeni PNL, un adevărat "succes": majoritatea sunt radiate sau pe pierdere

După serialul afacerilor consilierilor locali din Cluj-Napoca revenim cu afacerile consilierilor județeni. Începem cu cei 16 liberali de la conducerea județului. Majoritatea afacerilor sunt pe pierdere sau radiate. Unii dintre ei apar ca membri în consiliile de administrație ale unor societăți ale Consiliului Județean, de unde încasează indemnizații.

Marius Balaj apare ca asociat unic la Prodmaris Impex SRL Cluj-Napoca, deși firma are activitatea întreruptă încă din anul 2000. Mai figurează și ca președinte al Clubului Sportiv Munții Apuseni Cluj-Napoca și membru în Comisia de Arbitraj a PNL Cluj-Napoca.

Dorel Secară este director al SC Agro Secară SRL, cu sediul în Borșa, județul Cluj. Mai are și un PFA pe numele său. În ultimii doi ani, firma a fost pe pierderi de 36.000 lei, respectiv 25.000 lei.

Consilierul PNL este și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Cronice Psihice Borșa, localitate unde soția sa este primar. Secară mai este și vicepreședinte al Federației Crescătorilor de Bovine din România.

Dan Horea Simplicean este acționar la SC Alyana Car SRL Huedin, cu toate că firma a fost radiată și exclusă din selecții.

Călin Tuluc nu are nicio afacere. Figurează doar ca membru al Baroului Cluj.

Marinel Andro nu are nici el niciun business. Este doar membru al sindicatului Napoca și al Biroului Permanent Județean al PNL Cluj.

Iuliu Sămărtean este asociat și administrator la SC Antifoc Security SRL Gherla, înființată în 2007. Încă de la înființare a avut o cifră de afaceri zero și pierderi.

Angela Marchiș nu are nicio afacere. Apare însă ca membru în Consiliul de Administrație al Univers T, firmă aflată în subordinea Consiliului Județean.

Ioan Haiduc apare ca acționar la SC Indagra Transilvania SRL Câmpia Turzii, SC Gossner SRL Câmpia Turzii, Reeafarm SRL Câmpia Turzii și Napofarm Farmaceutica Cluj-Napoca.

Indagra Transilvania a fost înființată în 1999. Anul trecut a avut o cifră de afaceri 22.000 lei și pierderi de 12.000 lei. De altfel, în ultimii patru ani, firma a mers doar pe minus.

Gossner SRL cu activitate în dezvoltare și promovare imobiliară a fost înființată în anul 2004. Dacă afacerea în domeniul agricol a mers prost nu același lucru se poate spune despre acest business. Firma Gossner a avut anul trecut o cifră de afaceri de 729.000 lei și un profit net de 555.000 lei. Încă de la înființare, firma a mers pe plus.

Reeafarm a fost înființată în anul 2000, are ca obiect de activitate comerț cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 3 milioane lei și un profit net de peste 232.000 lei. În ultimii zece ani, firma a fost pe profit constant.

Nicolae Groșan este asociat și administrator la șase firme: FMCG Best Logistics, Spark International Inc SRL, Food Sales SRL, Geso International SRL, Klausenburg Food SRL, Romanian Diners SRL.

Spark International Inc SRL cu sediul în Florești are ca obiect de activitate comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodărești și a fost înființată în 2006. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 6 milioane lei și un profit net de 100.000 lei.

Food Sales, înființată în 2014, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 917.000 lei și un profit net de 61.000 lei.

Geso International SRL cu sediul în Florești a avut o cifră de afaceri zero și profit zero.

Romanian Diners SRL a fost înființată în anul 2016 și îi are ca asociați pe Nicolae Groșan, Mircea Abrudean și Radu Mihai Oros. Administratori figurează fostul consilier local Giacomo Dreoni și Gheorghe Opriș. În ultimii trei ani a înregistrat doar pierderi.

Dumitru Drăghici nu are nicio afacere. Apare doar ca membru în Consiliul Director al Asociației Liberalism pentru Comunitate din Câmpia Turzii.

Ligia Vasilica Pop apare ca acționar la SC Comat SA Cluj și administrator la SC Media Event Tour.

Media Event Group SRL are ca obiect de activitate organizarea de evenimente. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de aproape 1,3 milioane lei și profit net de 11.540 lei. Printre contractele pe care le-a avut firma consilierului județean se numără Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică, cu sume care au variat de la 3.000 lei până la 30.000 lei.

Gabriela Gîrboan apare ca asociat la Green Expres Consulting, firmă care a avut cifră de afaceri zero și pierderi, în ultimii cinci ani.

Dan Andrei Mărginean este asociat la trei firme: Margi Shoes SRL, Topo Mania SRL, New Art Leather SRL. Margi Shoes SRL are ca obiect de activitate fabricarea de încălțăminte, anul trecut a avut o cifră de afaceri 4,5 milioane lei și un profit de 1,2 milioane lei. Topo Mania a fost scoasă din selecții și a avut pierderi în ultimii trei ani.

Marinela Marc nu are nicio afacere și nu este înscrisă în nicio asociație.

Anca Hodorogea nu are nici ea nicio afacere.

Călin Felezeu nu are nici el niciun business.

Citește și:

Business-urile viceprimarilor: Dan Tarcea și firmele falimentare vs Olah Emese și contractele vechi cu primăriile

AFACERILE consilierilor locali din Cluj-Napoca: de la patiserie la cultivare de plante și contabilitate pentru colegii de partid – PARTEA II

AFACERILE consilierilor locali din Cluj-Napoca: de la firme de pompe funebre, la hoteluri și restaurante – PARTEA I

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *