VIDEO Reacția familiei Rîpan, după condamnarea lui Tudor Cîrje: „Este o pedeapsă prea blândă (...), noi suntem condamnați pe viață”

Tudor Cîrje, autorul accidentului din Florești în care și-a pierdut viața Gabriela Rîpan, a fost condamnat astăzi la doi ani și șase luni de închisoare cu executare. Părinții Gabrielei Rîpan au sosit de a Suceava azi dimineață și au așteptat mai bine de cinci ore până să audă sentința de fond, pronunțată după doi ani de proces. 

Raportat la pedeapsa primită de tânărul care a provocat moartea ficei lor, Vasile și Liliana Rîpan s-au arătat profund nemulțumiți. 

„O vreau înapoi”, a fost prima reacție a mamei tinerei care a decedat în accident. 

Întrebat cum i se pare soluția dată de judecătoarea Ramona Mornăilă, Vasile Rîpan a declarat: 

„Vom citi sentința cu atenție și deosebit interes. O vom analiza la rece, dar în tot cazul vă putm spune că vom face apel la Curtea de Apel Cluj, pentru că nu avem cum să fim mulțumiți de această decizie. Este mult prea blândă și fetița noastră ne-a fost luată la 20 de ani. Fapta a fost deosebit de gravă. Decizia ni se pare inumană, injustă. Pentru că fetița noastră nu mai este. El (Tudor Cîrje), indiferent de anii de pedeapsă pe care îi primește, se va întoarce acasă. Dar pe fetița noastră nu ne-o poate aduce nimeni înapoi”. 

„Condamnați pe viață suntem noi. Atât!”, a încheiat Liliana Rîpan.

Instanța l-a condamnat azi pe Tudor Cîrje la doi ani și șase luni de închisoare cu executare săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Tudor Cîrje s-a urcat la volanul mașinii Gabrielei Rîpan, în urmă cu doi ani, provocând un accident rutier grav în care tânăra și-a pierdut viața. 

De asemenea, Cîrje nu va mai avea dreptul să conducă autovehicule pentru o perioadă de trei ani. Totodată, părinții Gabrielei vor primi despăgubiri în valoare de 150.000 de euro, iar fratele și bunica acesteia 100.000 de euro.

Vezi și:

Mamă de înger. Un accident, o rochie de mireasă și un sicriu alb. Ziua ZERO (EPISODUL I)

„Hai să ne plimbăm cu a ta!”. Iar ea îi răspunde: „Nuuu”. Dar el a CONDUS și ea a MURIT. Punctul CULMINANT (EPISODUL II)

Apărarea lui Tudor Cîrje: Șarpele, Jula și Rotar - cei trei inculpați din dosarul Pești la Dej. EPISODUL III

Adauga comentariu