Din oras

CMID Operarea stației de tratare a levigatului pentru doi ani va costa autoritățile peste jumătate de milion de euro. Tip finanțare: Fonduri Bugetare

Operarea stației de tratare a levigatului de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) va costa autoritățile peste 500 mii EURO pentru 2 ani de funcționare.

Peste 500.000 EUR pentru operararea stației de tratare a levigatului din cadrul CMID, cu „un accent special pe reducerea mirosurilor în procesul de tratare a levigatului”. Proiecte similare unde au fost implementate soluții de reducere a mirosurilor vor fi apreciate – arată reprezentanții Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. 

Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca a lansat licitația privind Servicii operare statie tratare levigat – ROAW 9144DTG 40/SW3/IEX – de la Centrul de Management Integrat al Deseurilor Cluj.

Serviciile de operare statie tratare levigat – ROAW 9144DTG 40/SW3/IEX – de la Centrul de Management Integrat al Deseurilor Cluj – presupun costuri de jumătate de million de euro. 

Valoarea totala estimată este de 2.482.000 lei/ 503.727,16 EUR

Achiziția presupune exploatarea unei statii de tratare a apelor reziduale.

Locul de executare: Centrul de Management Integrat al Deseurilor Cluj.

Durata contractului: 24 de luni.

Tip finanțare: Fonduri bugetare 

Investițiile RADP în 2021 sunt reduse considerabil – de la 9,3 milioane la 0,5 milioane.

Cu toate acestea, veniturile Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca cresc. 

CITEȘTE ȘI: Buget minim de investiții în 2021 la RADP Cluj. Veniturile sunt asigurate din contractele grase aflate în derulare

„Nu beneficiem de sume prevăzute pentru investiții în 2021. 

Legat de investiția pentru rampa de compost și orice altă investiție legată de CMID – sunt atributul Consiliului Județean și nu al Regiei Autonome”, a declarat Ioan Morocăzan, directorul tehnic al RADP Cluj.

Stația de tratare levigat este montată în amplasamentul CMID, situat în municipiul Cluj-Napoca, pe colina numită „Postata sub paduri” sau zona „Tufele Rosii” (Colonia Budunus) în apropierea vechiului depozit Pata Rât.

Levigatul este format din diverși compusi organici/anorganici care pot fi dizolvati sau suspendati, însă dacă nu este captat si tratat in mod corespunzator, levigatul reprezinta un poluant extrem de periculos pentru mediul geologic pe care este amplasat depozitul de deșeuri, pentru pamânt si pentru apa de suprafata.

Terenul pe care s-au realizat lucrările aferente Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) este în proprietatea comunei Feleacu și în administrarea Consiliului Județean Cluj. 

Centrul de prelucrare al gunoaielor din Cluj a fost autorizat să își desfășoare activitatea conform autorizației integrate de mediu din august 2020 eliberată de Agenția pentru Protecția Mediului Cluj. 

Plata serviciilor 

În condițiile în care nu se poate garanta o cantitate min/max de levigat ce urmează a fi epurată, oferta financiară va fi întocmită pentru parametrii levigatului ținând cont și de eventualele abateri ale acestora. 

„Plata serviciilor se va face în funcție de cantitatea de levigat intrată în procesul de epurare, oferta financiară fiind în (lei/mc) de levigat intrat în procesul de epurare”, se arată în detaliile licitației lansate de RADP Cluj. 

Cantitatea de levigat estimată a fi tratată/epurată – 85 mc /zi pentru o perioadă de 2 ani. 

În schimbul celor peste 500 mii EUR, reprezentanții structurii contractante solicită și informații în timp real în regim on-line. 

„În cadrul ofertei tehnice ofertanții vor include informații privind modul de acordare autorității contractante a accesului online la informațiile transmise în timp real de sistemul integrat de monitorizare, control, prelucrarea datelor”, mai arată reprezentanții Regiei Autonoeme a Domeniului Public Cluj-Napoca. 

Până la delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public de operare a centrului de gunoaie (CMID) acest serviciu este asigurat de RADP Cluj-Napoca. 

Regia Autonomă a Domeniului Public, structură aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca, a obținut în 2019 de la Consiliul Județean contractul de 10 milioane de euro, fără licitație, pentru finalizarea lucrărilor de la CMID.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *