Buget minim de investiții în 2021 la RADP Cluj. Veniturile sunt asigurate din contractele grase aflate în derulare

Bugetul de investiții al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca este redus considerabil în 2021 de la peste 9 milioane de lei la 500 mii lei. Chiar dacă pandemia a afectat funcționarea regiilor din subordinea Primăriei, RADP are în derulare contracte grase situație în care veniturile vor fi asigurate în continuare. 

CITEȘTE ȘIPandemia a adus paguba și la Sala Polivalentă: minus de peste 50.000 lei și un profit modest estimat în 2021 de doar o mie de lei

Investițiile RADP în 2021 sunt reduse considerabil – de la 9,3 milioane la 0,5 milioane.
Cu toate acestea, veniturile Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca cresc. 

„Apropo de investiții, scăderea în proiecția de buget pentru 2021 a poziției de investiții vine din faptul că în lista de investiții a Primăriei, regia nu se mai regăsește în acest an. 

Nu beneficiem de sume prevăzute pentru investiții în 2021. 

Legat de investiția pentru rampa de compost și orice altă investiție legată de CMID - sunt atributul Consiliului Județean și nu al Regiei Autonome”, a declarat Ioan Morocăzan, directorul tehnic al RADP Cluj.

În 2020, cu investiții prevăzute din bugetul public în valoare de peste 9 milioane de lei, RADP Cluj a realizat venituri totale de cca 102,49%.

Pentru 2021, veniturile regiei autonome sunt estimate la suma de 140.950.000 lei, fiind cu cca 10% mai mare decât cele obținute în anul precedent. 

Cheltuielile estimate pentru 2021 sunt în sumă de – 140.800.000 lei. 

Potrivit reprezentanților RADP Cluj, cheltuielile de natură salarială nu au fost prevăzute în 2021. 

La sfârșitul anului 2020, realizările preliminate la indicatorul rezultatul brut sunt de minus - 11.995.000 lei. 

Rezultatul brut estimat pentru 2021 este de 150.000 lei.

Veniturile estimate de RADP pentru 2021 sunt determinate de contractele aflate în derulare.

De asemenea, acestea sunt asigurate și de „propunerile regiei privind actualizarea unor prețuri și tarife justificate de cheltuielile suplimentare generate de pandemia de Covid 19 precum și a altor modificări legislative”, se arată în nota de funamentare a veniturilor RADP Cluj pentru 2021. 

RADP Cluj-Napoca este implicată în lucrările de modernizare a străzilor din municipiul Cluj-Napoca: numai contractul pentru modernizarea străzilor din zona Parcului Mare este de cca 16 milioane de lei. 

CITEȘTE ȘIClujul șantierelor muncitorești: utilaje, moloz și un viitor luminos FOTO

În plus, RADP Cluj mai are un contract în derulare pentru operarea deșeurilor, condiționat de finalizarea procedurii de achiziție demarată deja pentru un operator la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

De altfel, veniturile RADP sunt rotunjite și de „eficientizarea activității de ridicare, transport, depozitare auto și trotinete electrice”, arată reprezentanții regiei. 

CITEȘTE ȘICum arată noul trotuar din zona Parcului Mare: zona este făcută praf, iar pietonii sunt pe nicăieri FOTO

Adauga comentariu