Ședința CA al Aeroportului Cluj, suspendată din cauza „multiplelor breșe de securitate”

Trei membri ai Consiliului de Administrație al Aeroportului „Avram Iancu” Cluj, Diana Rădulescu, Daniel Persu și Valentin Grigoriu, adică persoanele care s-au eschivat să participe la ședința CA din 16 04 2019, iar astfel, din lipsă de cvorum, bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2019 al Aeroportului nu a fost aprobat, contrasemnează astăzi un comunicat de presă al Consiliului Județean Cluj prin care informează că o nouă ședință al Consiliului de Administrație al Aeroportului a fost suspendată din cauza „multiplelor breșe de securitate”. Responsabilitatea în privința acestei stări de lucruri este aruncată pe seama sindicaliștilor.

CITEȘTE ȘI: Alin Tișe, prin reprezentanții săi în CA al Aeroportului, sabotează bugetul instituției din subordinea sa

„Întrunit luni, 13 mai 2019, în condițiile legii, Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj a fost împiedicat să își desfășoare activitatea din cauza multiplelor breșe de securitate în incinta aeroportului.

Reprezentanții Sindicatului aeroportului au blocat ședința Consiliului de Administrație, membri consiliului fiind intimidați încă de la sosirea la sediul Regiei. Vociferările și comportamentul sindicaliștilor au degenerat până la momentul la care a fost solicitată intervenția forțelor de ordine, pentru protecția integrității fizice a membrilor Consiliului de Administratie”, se arată în comunicat. 

Iar întrucât directorul Aeroportului a respins ideea de a continua ședința într-o altă locație, conducerea Consiliului Județean Cluj apreciază că responsabilitatea în privința escaladării situației îi revine acestuia. 

„Aceste acțiuni inadmisibile s-au desfășurat cu aprobarea tacită a Directorului General al Aeroportului, care a refuzat propunerea membrilor Consiliului de a continua ședința în liniște, într-o altă locație”, se mai precizează în comunicatul remis presei de către Consiliul Județean Cluj și semnat de către cei trei membri din CA al Aeroportului Cluj. 

Astfel, în conflictul dintre Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Avram Iancu (instituție subordonată CJ Cluj) s-a mai scris o pagină, după ce DNA București s-a sesizat în acest caz. 

Conform reprezentanților Aeroportului Cluj, au fost descoperite o serie de minciuni prezentate de Valentin Grigoriu, membru în Consiliul de Administrație, ajuns pe funcție prin votul celor de la Consiliul Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI: Scandalul din Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj se mută la DNA București! (DOCUMENT)

La toate acestea se adaugă și răspunsul oficial primit de Ziar de Cluj, potrivit căruia Rădulescu Diana Angelica, membră și ea în Consiliul de Administrație al Aeroportului Avram Iancu, a depășit termenul legal de depunere a declarațiilor de avere și interese. 

Conducerea Aeroportului a formulat recent o plângere penală direct către șeful DNA România, Călin Nistor.

Potrivit sesizării, Valentin Grigoriu ar fi prezentat în mod eronat experiența sa profesională și trecutul său de aciuit la funcții publice. Sesizarea a fost depusă și la Consiliul de Administrație al Aeroportului Avram Iancu, printr-o cerere de clarificare a informațiilor false prezentate de Valentin Grigoriu pentru a completa plângerea penală adresată șefului Direcției Naționale Anticorupție. 

În acest context, dar și în lumina evenimentelor de astăzi, prin care ședința CA al Aeroportului Cluj a fost suspendată, trei dintre membri - Diana Rădulescu, Daniel Persu și Valentin Grigoriu, contrasemnează comunicatul prin care „solicită public încetarea acestui conflict de natură a afecta însăși funcționarea aeroportului”.

Astfel, aprobarea bugetului pentru 2019 al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” a fost amânată pentru a doua oară. În şedinţa Consiliului Județean din aprilie trebuia să fie aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al Aeroportului, însă acesta nu a putut fi supus votului și a fost amânat, după ce membrii CA de la aeroport au lipsit de la ședința convocată pentru rectificarea proiectului de buget, unii invocând probleme medicale, în timp ce doi membri și-au dat demisia.

Sindicatul Independent al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a pichetat, joi şi vineri (9 - 10 mai 2019 ), în faţa Prefecturii, faţă de "modul ilegal" în care Consiliul Judeţean a adoptat o hotărâre pe 28 februarie "privind unele măsuri referitoare la consiliul de administraţie provizoriu al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj RA".

 

 

Adauga comentariu