Rautacisme

Se puteau să lipsească și clujenii de bine dintre “pamblicarii” care au trimis o scrisoare-omagiu agramatului ministru desemnat al Educației?

UPDATE: Încă 15 limbiști și-au adăugat catifelarea limbii la simandicosul dos al agramatului. Normal, nu se putea să nu se alăture efortului și rectorul Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Vasile Jucan. Despre aptitudinile care-l recomandă efortului demn de „mulțumim, din inimă, Partidului”, citiți AICI. Cum scriu mai jos: mediocritatea la mediocritate trage.

S-a băgat în troacă și rectorul Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca, Radu-Marcel Moraru.

De asemenea, trebuie să retragem lauda de „Jos pălăria” acordată rectorului USAMV Cluj-Napoca, Cornel Cătoi. Ne-am grăbit să-l lăudăm crezând că șmenul sare departe de apucăturile rectorașe ale acestei Universități, unde se speculează cam des cu avuția statului în interesul unor persoane penale, unele chiar sub urmărirea FBI, precum țeparul Chezan.

La fel și rectorului Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop, precum și rectorului UMF Cluj-Napoca, Alexandru Irimie, care au decis și domniile lor sa să-și șteargă limbuțele de turul pantalonilor agramatului „Pamblică”. Sunt extrem de dezamăgit, dar poate că banul primit ca membri de vază ai UASCR înainte de 89, îi obligă și acum la gesturi de servitute, de plecare a coloanei, față de partidul continuator al Partidului… (vezi facsimil foto):

Un număr de 30 45 de rectori de la universități din întreaga țară (vorba vine „universități”, că discutăm majoritar despre fabricile de diplome înființate sub directa supraveghere a Abramburicăi Andronescu, iar “rectorii” cam umblă cocoșați de stelele ascunse pe umăr sub robă), s-au gândit că-i cazul să-și polizeze limba apoi să-și aștearnă într-o scrisorică “omagiile” de susținere a nominalizării rectorului Valentin Popa ca ministru al Educației Naționale. Acesta ar fi, conform limbilor calde: „un cadru didactic și cercetător de prestigiu”.

Din punctul nostru de federe este un alt “pamblicar” al sistemului pesedist de promovare, un sinistru agramat ajuns numai prin sistem cumătrocrațional (pile, cunoștințe și relații) acolo unde a ajuns.

După sindicalistul agramat zi și “Genunche”, avem de-a face cu cercetătorul de prestigiu ultra mondial, agramatul “Pamblică”.

Am citit limbuțele rectorale, apoi am parcurs lista cu semnatari, în speranța deșartă că nu am să dau și peste un clujean de-al nostru.

Când colo, dau printre semnatari peste Vasile Țopa, rectorul Universității Tehnice din Cluj Napoca… rectorul acționar la firme importante precum OMV Petrom, Electrica şi Romgaz.

“Nascut in 1957 la Cluj-Napoca, Vasile Topa este profesor la Universitatea Tehnica din 1985. Din 2011, conduce Centrul de Cercetare in ElectroMagnetism Aplicat. In prezent, el este prorector in domeniul Managementul Resurselor si Politici Financiare.

In 2012, Vasile Topa avea nu mai putin de 9 terenuri in intravilan, situate in Alba-Iulia si judetul Cluj. La capitolul “imobiliare”, prorectorul avea doua apartamente in Cluj-Napoca, trei case in Alba-Iulia si o cabana in Baisoara. In acelasi an, familia Topa a facut mai multe tranzactii imobiliare, care le-a sporit veniturile substantial: a vandut patru terenuri, pentru care a incasat 20.000 de lei si 14.000 de euro.

La capitolul “active financiare”, in 2012 Vasile Topa avea trei depozite bancare la BCR, cu 100.000 de dolari si 100.000 de euro si 1,2 milioane de lei. Venitul aferent pe 2011 a fost de 64.000 de lei de la UTCN, 53.000 de lei din proiecte si 19.000 de lei din contracte de cercetare stiintifica. Adica un total de 136.000 de lei, echivalentul a peste 30.000 de euro (un venit mediu lunar de 2.500 de euro).

In 2013, prorectorul isi sporeste averea cu o Toyota Avensis, fabricata in 2012. In acelasi an, prorectorul declara ca detine titluri de stat in valoare de 300.000 de euro si titluri de stat in valoare de 454.000 de dolari. Veniturile aferente pentru 2012 au fost de 114.000 de lei, mai mici decat in 2011.

Din investitii, Vasile Topa a realizat, tot in 2012, 130.000 de lei, 5.800 de euro si 2.300 de dolari (dobanzi bancare si dividende).

In 2013 si in 2014, prorectorul UTCN mai vinde alte patru terenuri, pentru care incaseaza 70.000 de euro. Din activitatea universitara, prorectorul a incasat suma totala de 147.000 de lei, adica un venit mediu lunar de 2.800 de euro.

Tot in 2013, din dividende si dobanzi bancare, prorectorul UTCN a incasat 140.000 de lei, 7.800 de euro si 20.000 de dolari.

In 2014, profesorul universitar isi vinde o casa cu 40.000 de euro. Din activitatea didactica, incaseaza pe an aproape 100.000 de lei. Veniturile din dividende si dobanzi bancare cresc substantial: peste 150.000 de lei, 20.000 de euro si 24.000 de dolari.

Ne-au contactat în special multinaţionale, cum ar fi Emerson, Nokia sau Tenaris. Mai sunt şi altfele, cu care suntem în discuţii, dar cărora, deocamdată, nu le putem spune numele.” (sursa: Ziar de Cluji)

Nu e treaba Ziar de Cluj să afle cum un veșnic bugetar s-a îmbogățit în așa hal – o fi moștenit, o fi fost sponsorizat, granturile guvernamentale l-au ajutat să-și economisească salariul. CV-ul academic îl recomandă.

Ca o remarcă: Vasile Ţopa a fost, mai bine de şase ani, coordonatorul Oficiului de Relaţii Internaţionale al UTCN. În această calitate, a avut ocazia de a gestiona atât studenţii străini veniţi să studieze la UTCN (dintre care mulţi din Portugalia sau Italia şi mai puţini din zona anglo-saxonă), dar şi de a lua contact cu firmele multinaţionale aflate în căutare de viitori angajaţi, direct de pe băncile facultăţilor.

Ne-au contactat în special multinaţionale, cum ar fi Emerson, Nokia sau Tenaris. Mai sunt şi altele, cu care suntem în discuţii, dar cărora, deocamdată, nu le putem spune numele. (sursa: Adevărul)

De aceea ne întrebăm: cum spumele gramaticii limbii române de acest băiat care a studiat, în 1991, la Universitatea „Friederich Alexander” din Erlangen, Germania, unde zice, conform CV-ului, că a obţinut diploma în domeniul proiectării optimale a dispozitivelor electromagnetice (deși a părăsit cursurile după 1 an!), a putut semna cu privire la “prestigiul” unui “pamblicar”?

În 1991, o bursă i-a dat şansa de a studia în Germania.  S-a adaptat repede la condiţiile de lucru de acolo, iar în 1992 a luat decizia de a nu rămâne acolo. „Am avut momente în care am regretat această decizie şi momente în care nu am regretat-o“, mărturiseşte inginerul. (sursa: Adevărul)

(mă rog, câți ați fi putut studia în 1991 în Germania? – dar aceasta este o altă întrebare)

Ce anume l-ar putea aduce pe acest om în tabăra “pamblicarilor” șefi de universități de mâna a doua și a celor aflate sub control politic PSD? Care este CV-ul de după CV? – aceasta-i întrebarea. Și, acesta, un posibil răspuns:

„Clanurile Petrina, Vlaicu si Topa de la UTCN

In cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca pot fi identificate usor trei mari familii: Petrina, Vlaicu si Topa. Mircea Petrina este aproape de varsta de pensionare, potrivit noii Legi a Educatiei. Profesorul universitar si doctor inginer la Facultatea de Constructii isi va lasa, insa, mostenirea celor doi fii ai sai, angajati in cadrul aceleiasi facultati. Tudor Petrina, unul dintre fii, este asistent doctorand inginer la catedra la care performeaza si tatal sau, respectiv Catedra Mecanica Constructiilor. Bogdan Petrina, celalalt fiu, este asistent inginer la aceeasi facultate, Catedra Constructii din Beton Armat.

Aurel Vlaicu  si sotia, Rodica Vlaicu. Primul este prorector in cercetare stiintifica si relatii internationale. Acesta preda la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Catedra de Comunicatii. Sotia lui, Rodica Vlaicu, este lector universitar la Catedra de Limbi Straine din cadrul Facultatii de Constructii de Masini.

Vasile Topa este platit, alaturi de sotia Mariana Dana Topa, de aceeasi universitate. Vasile Topa este profesor universitar doctor inginer, fiind si directorul Laboratorului de CAD in Electromagnetism si Circuite Electrice. De asemenea, Mariana Dana Topa este profesor doctor inginer la Catedra Bazele Electronicii din cadrul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, si sotia profesorului Topa.” (Sursa: citynews.ro)

Așa că nu ne rămâne decât să încheiem cu un “Jos pălăria” rectorilor clujeni ai Babeș-Bolyai, UMF Cluj-Napoca, USAMV Cluj-Napoca – că nu s-au pretat să se alăture “universităților” de mâna a doua create de abramburela din Educație și nici acelora controlate politic de PSD. Dintre rectorii semnatari lipsesc exact cei ai universităților în care încă se mai face cercetare și unde oamenii știu ce înseamnă un CV universitar.

Cei care îl susțin pe “Pamblică” sunt exact niște mediocrități cu articole și cărți apărute te miri pe unde, dar care beneficiază prin grija PSD de zeci de granturi naționale. Soliditatea mediocrității universitare PSD, susține soliditatea mediocrității PSD din cel de-al treilea guvern al lui Dragnea!

Se pare că avem în țară măcar 31 45 de rectori analfabeți, pupincuriști sau măcar politruci.

Fotocredit: Oscar Manto, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *