Să fie campanie electorală mai des! După patru ani de promisiuni, Tișe lansează licitația pentru proiectul park and ride de lângă aeroport

Ce nu se rezolvă în patru ani, se face în campania electorală. Păcat că aleșii nu își doresc mai des voturile cetățenilor. Alin Tișe anunță azi demararea licitației pentru realizarea parcării de tip park and ride de lângă aeroport. Se vorbește de această parcare din 2016, însă abia acum se fac pași concreți pentru acest proiect. 

Consiliul Județean Cluj a inițiat licitația privind achiziționarea execuției lucrărilor de construcții în cadrul obiectivului de investiții „Park and Ride” ce va fi realizat în vecinătatea aeroportului clujean.

Conștient probabil că acest proiect trebuia să fie finalizat de mult timp, Alin Tișe dă asigurări că termenele de execuție vor fi riguros respectate.

„Această investiție va contribui esențial la decongestionarea traficului și la o mai mare mobilitate în Cluj-Napoca, după modele care funcționează deja cu succes în marile orașe europene. Tocmai de aceea, vom pune la dispoziție toate resursele necesare și vom urmări ca termenele de execuție să fie riguros respectate”, susține Alin Tișe.

Această investiție de 45.704.665,74 de lei, fără TVA  ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului viitor, termenul de execuție fiind de 16 luni.

Lucrările vor consta în amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta. De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică. În ceea ce privește Corpul C1, parterul clădirii va asigura spații de așteptare, recepție, cafenea, spații tehnice și grupuri sanitare pentru desfășurarea în condiții optime a activităților specifice unui terminal iar etajul va adăposti o zonă de servicii publice.

Prin realizarea acestui proiect Clujul va putea în sfârșit să aibă o autogară decentă, la standardele unui oraș de cinci stele așa cum se laudă primarul Boc. În acest moment singura autogară din Cluj-Napoca are un aspect dezolant, departe de imaginea Clujului european promovată intens de autoritățile locale și județene.

Citește și:

Autogara Clujului ospitalier: birturi cu boschetari, garduri de sârmă și vânzători de ceasuri fake - FOTO

Primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean Alin Tișe discută despre un park an ride la aeroport din 2016 și până acum nu a fost întreprinse acțiuni concrete în această direcție. Boc promite un astfel de park and ride și în Mănăștur, dar totul a rămas la stadiul de discuții.  

”Avem în discuție două proiecte de tip park and ride, unul dintre ele fiind în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, lângă Aeroport. Aici vor fi aproximativ 1.000 de locuri de parcare. Al doilea este la nivelul de discuții cu USAMV, de pe Calea Florești, din fața acelui supermarket. Dacă discuțiile se vor finalizat pozitiv, vom face acolo un parking modular, cu aproximativ 300 de locuri de parcare, care va funcționa de tipul Park and Ride”, declara city-managerul Șurubaru la începutul anului. 

Acest proiect poate să ajute mult la decongestionarea traficului din municipiu, astfel că ar fi bine să nu rămână doar la stadiul de proiect electoral. Recent Ziar de Cluj atrăgea atenția că turiștii, oamenii de afaceri sau studenții care nu vor să circule cu mașina prin oraș și nu au la dispoziție o parcare, nu au unde să lase mașinile. Trotuarele și străzile din jurul campusurilor universitare vor putea fi eliberate dacă studenții vor avea o alternativă accesibilă unde să își lase mașina. 

Citește și:

Unde pot parca turiștii care vin pentru mai multe zile la Cluj-Napoca

Adauga comentariu