Rechizitoriul Vieţilor distruse de procurorii ce-şi doresc să fie vedete mai mult decât magistraţi: astazi, fraierul de Mircea Abrudean

La trei ani bine bătuți în muchie de la declanșarea cazului Uioreanu aflăm azi cu stupoare că procurorii au dispus clasarea dosarului pe care îl aveau deschis în numele penelistului Mircea Abrudean, acuzat de luare de mită, detalii vezi AICI.

Practic, timp de trei ani viața politică și, în general, viața lui Mircea Abrudean a fost ținută în loc, dacă nu găurită de oprobiul public din cauza acestei anateme temporale. Să stai in spinare si suflet cu rușinea că ai dosar la DNA, mai ales după ce ai scăpate prin presă și câteva stenograme, ei bine, nu cred că ar fi ușor pentru nimeni. Ca jurnalist care a comentat la vremea respectivă toate stenogramele din dosarul lui Uioreanu, mă declar șocat, nu de această decizie, ci de faptul că nimeni nu va răspunde pentru viața distrusă a lui Abrudean.. 

Ca și multe alte dosare începute de fosta șefă a DNA Cluj, Elena Botezan, constatăm că rechizitoriile au fost în foarte mare măsură literatură Shakespeariană. 

Cât au contat pe fond și în mod real "dumele" din rechizitoriile Elenei Botezan despre lubenița lui Apostu, cardurile de la Rosal folosite de acesta, crochiurile din discuțiile private ale jucătorului de golf Călin Stoia? Vă spun eu: zero.

Cum să consider altfel decât foarte ciudat, faptul că tu ca procuror întemeiezi un dosar penal pe numele lui Rareș Pop - șeful ISCTR, adică aceeași instituție unde tu, ca procuror, ai un cumnat pe care te faci că nu îl vezi că avea utilaje și vehicule pe care le închiria prin interpuși lui Costel Călugăru pentru construirea Autostrăzii Transilvania?!

Pe aceeași linie a comparației doresc să o întreb public pe doamna fost-procuror Elena Botezan, de ce Ioan Bene a făcut pârnaie pentru banii personali dați lui Uioreanu, iar directorul general de la UTI - Gabriel Davidescu a avut statut special de libertate în condițiile care, spre deosebire de Bene, ce nu a fost prins în flagrant, Davidescu a fost prins în chiloți dând 10.000 euro din banii UTI consilierului județean, actualmente profesor la Universitatea Tehnică: Ioan Petran, care ulterior și-a cumpărat un Iphone aurit de la Iulius Mall, ca ultimul cocalar???!!!

Și dacă tot mai stăm aici cu întrebările, să constatăm că pentru cei doi aleși județeni, Horea Uioreanu și Ioan Petran, a existat dublă măsură. Unul a fost arestat pentru mită, iar celălalt nu. Unuia i s-a permis să stea în liberate pe motiv că banii erau pentru partid, iar celălalt se pregătește de o mare condamnare. 

Oare ce înțeleg cetățenii simpli când îl văd pe Ioan Petran în libertate? Oare ce înțeleg studenții, viitorul țării, când îl văd pe Petran la catedră în calitate de profesor condamnat penal, dandu-le lectii?

Mircea Abrudean a fost sacrificat ca un miel fraier pe altarul unui rechizitoriu pompos ca să dea bine pentru opinia publică. Transformat ad-hoc în "Aspaziu Droniuc", adică într-un „Tata Hari” de conjunctură, Răzvan Pop a scuipat vrute și nevrute pe baza cărora Elena Botezan și-a făcut norma la dosare ca pe vremea lui Ceaușescu, soarta scutind-o de a-și vedea munca anulată așa cum a pățit Hrudei. 

Abrudean, ca un om ce a publicat acele stenograme, și crede-mă că aveam legitimitate profesională să o fac, îți prezint scuzele mele.

 

Comentarii

Gerula

14.12.2017 18:37

Cine până mea e ioan petran? Și de ar fi mai vinovat sau mai puțin vinovat decit bene? Ambii au luat și dat mită, daca nu acum atunci alta data. Unul face pîrnaie altul nu, asta-i viața, unii bogați alți săraci. În cazul nostru ambii sunt la fel de vinovați sau la fel de nevinovați - vestea buna e că măcar 50% din ei fac pușcărie.

memoria

14.12.2017 22:21

eu imi aduc aminte cum toti asistatii mintal ii sugeau plua lu madam Botezan. ma si mir ca nu vin acesti asistati mintal sa te injure acum ca au fost ei curve de Calea Turzii, niste sugaci.

adriana

16.12.2017 15:48

Cretinele se plictisesc dacă nu e articol despre cum iau ele muie. Că iau muie cetățenii, pe banii lor, e plictisitor. Ele iau muie pe banii clienților. Deci nu este plictisitor.

adriana

17.12.2017 13:36

Analgetele și-o cer mereu la gurița lor nesătulă.

adriana

17.12.2017 23:37

Analgetele sunt ca margelele insirate pe parul din carne. Du-te, vino - singurul soare pe care-l vad este buricul clientului. Si le place s-o faca pana raman fara dinti si numai cu hemoroizi. Apoi le place si mai mult. Mostenire de familie. Ce naste din analgetă, carne macră halește. Pe toate orificiile.

adriana

18.12.2017 13:14

am ramas cu hemoroizi la gingii de la atata laba cu gura.

Adauga comentariu