In vizor

EXCLUSIV. Luminiţa Boca de la DNA Cluj îi albeşte pe Teaha, Abrudean, Silaghi şi Uioreanu… CLASARE, CLASARE, CLASARE

Procurorul de la DNA Cluj, Luminiţa Boca, a transmis oficial decizia de a clasa unul dintre dosarele disjunse din „Mită la Consiliul Judeţean Cluj”.

În toamna acestui an, avocatul lui Horea Uioreanu a cerut instanţei să oblige DNA-ul să se pronunţe pe dosarele disjunse din cel în care au fost trimişi în judecată ex-preşedintele CJ Cluj, Ioan Bene, Vasile Pogăcean, Ioan Petran şi Gabriel Davidescu. 

Ca urmare a deciziei instanţei, procurorul Liminiţa Boca a semnat pe 7 decembrie ordonanţa de clasare, ramânând în picioare doar dosarul ce în prezent se află în apel la CA Cluj. 

Prin această ordonanţă se arată că nu există suficiente probe pentru a demonstra că au săvârşit fapte de corupţie (în speţă: luare-dare de mită) următorii: afaceristul turdean Silaghi Gabriel, avocatul Mihai Teaha, liberalul Mircea Abrudean şi Horea Uioreanu. 

Însă, în partea finală a ordonanţei emise de Luminiţa Boca se arată că procurorii DNA Cluj vor continua cercetarea penală pentru abuz în serviciu faţă de Ioan Bene, David Ciceo şi Şerban Tudor Dan.

 

În 2014, Răzvan Pop denunţa :

„In cursul lunii octombrie 2013, Mircea Abrudean, patron al firmei SIAB DEVELOPMENT m-a contactat pentru a-mi propune accesarea unui proiect de 9 milioane de euro destinat reabilitarii unor drumuri judetene, proiect care odata realizat si implementat ar crea oportunitatea certa de a beneficia de sume substantiale de bani, initial pe parte de proiectare si studiu de fezabilitate. Pentru a da curs unei astfel de initiative era nevoie de acceptul presedintelui CJ Cluj. Discutia cu acesta a avut loc in aceeasi
perioada din octombrie – noiembrie 2013 la care au participat Bota Liviu, Mariana Ratiu, Mircea Abrudean, Iuga Gavrila. Au avut loc mai multe intalniri. S-a stabilit ca proiectul sa fie stabilit in 9 loturi, iar proiectant pe 7 dintre ele sa fie SC Siab Development cu EURODRUM care si le-au impartit intre ei dupa capacitatile de munca.

Pentru Lola Liviu de la Eurodrum era destul de simplu pentru ca acesta se afla in relatii apropiate cu cei care faceau masuratorile topo, astfel ca nu mai trebuia sa realizeze aceasta activitate, a obtinut datele in format electronic de la respectiva firma.

Intelegerea a fost ca, din valoarea totala a contractelor de SF si PT, ce se situau undeva la cca 200.000 euro, se comisiona 10% cel putin. Retin ca cineva a venit cu propunerea ca actele de SF si PT sa fie realizate pe contracte separate, astfel incat, daca initial pe un lot se realiza un proiect ce continea SF si PT impreuna la o valoare de 15.000 euro, ulterior s-a opinat ca ar fi mai indicat, mai profitabil sa fie impartite contractele, separate, pe SF si respectiv PT, ca atare au crescut si sumele alocate pentru fiecare tocmai acestei divizari. Astfel, daca initial Mircea Abrudan urma sa incaseze din aceste contracte cca 105.000 euro, dupa divizarea lor suma ce urma sa fie incasata de acesta se dubla.
Desi contractele au fost semnate de curand, pe respectivele proiecte se lucreaza din luna ianuarie 2014, Mircea Abrudan stiind ca el prin firma sa si Lola Liviu cu Eurodrum vor incheia respectivele contracte. Nu s-a stabilit cine urma sa execute efectiv lucrarile de construire a drumurilor”, zicea denuntatorul Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *