Protest spontan al angajaților Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj VIDEO

Aprobarea bugetului pentru 2019 al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” a fost amânată pentru a doua oară, după ce luni ședința Consiliului de Administrație al Aeroportului a fost suspendată. Angajații aerogării, împreună cu reprezentanți ai Sindicatului Independent al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj au protestat împotriva tergiversării aprobării bugetului, aspect care se re reflectă și în activitatea Aeroportului. 

Protestul spontan al sindicaliștilor și angajaților Aeroportului clujean a fost interpretat de către Consiliul Județean Cluj drept o „breșă de securitate”, iar din această cauză, ulterior, a fost solicitată intervenția oamenilor de ordine. 

CITEȘTE ȘI: Ședința CA al Aeroportului Cluj, suspendată din cauza „multiplelor breșe de securitate”

„Întrunit luni, 13 mai 2019, în condițiile legii, Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj a fost împiedicat să își desfășoare activitatea din cauza multiplelor breșe de securitate în incinta aeroportului.

Reprezentanții Sindicatului aeroportului au blocat ședința Consiliului de Administrație, membri consiliului fiind intimidați încă de la sosirea la sediul Regiei. Vociferările și comportamentul sindicaliștilor au degenerat până la momentul la care a fost solicitată intervenția forțelor de ordine, pentru protecția integrității fizice a membrilor Consiliului de Administratie”, se arată în comunicatul remis presei, luni, de către Consiliul Județean Cluj. 

De altfel, trei membri ai Consiliului de Administrație al Aeroportului „Avram Iancu” Cluj, Diana Rădulescu, Daniel Persu și Valentin Grigoriu, adică persoanele care s-au eschivat să participe la ședința CA din 16 04 2019, iar astfel, din lipsă de cvorum, bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2019 al Aeroportului nu a fost aprobat, au contrasemnat un comunicat de presă al Consiliului Județean Cluj prin care informează că o nouă ședință al Consiliului de Administrație al Aeroportului a fost suspendată din cauza „multiplelor breșe de securitate”. Responsabilitatea în privința acestei stări de lucruri este aruncată pe seama sindicaliștilor.

Conducerea Aeroportului a formulat recent o plângere penală direct către șeful DNA România, Călin Nistor.

Potrivit sesizării, Valentin Grigoriu ar fi prezentat în mod eronat experiența sa profesională și trecutul său de aciuit la funcții publice. Sesizarea a fost depusă și la Consiliul de Administrație al Aeroportului Avram Iancu, printr-o cerere de clarificare a informațiilor false prezentate de Valentin Grigoriu pentru a completa plângerea penală adresată șefului Direcției Naționale Anticorupție. 

În acest context, sindicaliștii și angajații aerogării clujene au protestat ieri pentru aprobarea de urgență a Bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019. Din cauza amânărilor continue în acest sens, activitatea Aeroportului din Cluj este periclitată. 

Adauga comentariu