Primăria repară pe banii clujenilor o sală de sport, fără să știe când va recupera „investiția”

Cu o sală de sport de jumătate de milion de euro, inaugurată abia acum 5 ani, elevii Colegiului Național ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca fac sport afară. Pentru că sala stă inchisă. 

„Cea mai modernă sală de sport” a costat 2,3 milioane de lei și a fost inaugurată în 2014. Aceasta a funcționat doar patru ani, în 2018 fiind închisă pentru că au apărut probleme tehnice: una dintre grinzi a crăpat.

Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre pentru consolidarea sălii de sport, care costă 6 milioane de lei, adică de trei ori mai mult decât a costat construcția acesteia.

Astfel, municipalitatea clujeană mai bagă niște bani publici la bătaie pentru a drege busuiocul, urmând ca peste alți n ani, să își recupereze banii investiți.

Banii publici, buni la toate

 „Mandatul meu este foarte clar și ferm: toți cei vinovați vor răspunde potrivit legii. Evident, noi trebuie să punem sala în funcțiune și să asigurăm cele necesare, inclusiv susținerea financiară, dar Primăria, după acest Proiect de hotărâre se va întoarce împotriva celor care se fac vinovați pentru a recupera prejudiciul pe care l-au produs din bani publici. Deci trebuie ca acest lucru să se-ntâmple și după acest moment vom fi în măsură de a intenta acțiune de recuperare a banilor care, repet...” a declarat Emil Boc. 

Elevii Colegiului National „George Coșbuc” continuă să facă sport afară sau în condiții improprii, chiar dacă sala de sport a instituției de învățământ a fost monitorizată în permanență de către administrația locală de la început, din 2014 și până la finalizarea lucrărilor, când au fost constatate probleme care puneau viața elevilor în pericol.

Chiar în asemenea condiții, Primăria Cluj-Napoca a făcut recepția lucărilor, anunțând darea în folosință a „celei mai moderne săli de sport” dintr-un colegiu clujean, adică numai reclamă. 

Acum, în condițiile în care părinții elevilor sunt consternați de situația deplorabilă a sălii de sport, închisă accesului elevilor, edilul Emil Boc își declară preocuparea: 

„Știm, cu toții suntem foarte revoltați de această situație... dar acestea sunt procedurile legale, noi punem banii publici pentru a remedia situația, și vom recupera de la cel în cauză. Dar după acest moment de aprobare în Consiliul local”, și-a manifestat Emil Boc îngrijorarea amestecată cu nervozitate întrucât a fost luat la întrebări în privința acestei „investiții” de către consilierii locali. 

De altfel, cazul poate fi asemănat cu cel al unei alte investiții, cea de la Cluj Innovation Park, unde administrația clujeană a pompat bani publici cu nemiluita, iar terenul a început să o ia la vale, astfel încât proiectele declarate pe Facebook un „succes”, s-au dovedit a fi un fiasco. 

CITEȘTE ȘI: Drumul cu patru benzi din Lomb, o lucrare fără sfârșit. Primarul Emil Boc: „Drumul e în curs de finalizare”

Adauga comentariu