Piața Mihai Viteazu - un șantier fără sfârșit. Vezi cum avansează lucrările FOTO&VIDEO

Încă de când s-a dat startul reparațiilor din Piața Mihai Viteazu, lucrările au avansat mai anevoie. La vizita de la finalul lunii august, pe șantier își căutau de lucru câțiva oameni. Astăzi, pe același șantier, trudea de zor un singur muncitor. Șantierul este într-o continuă desfășurare, semn că Piata Mihai Viteazu va deveni iarăși un spațiu public pentru cetățeni în toamnă, dar cel mai probabil, într-un alt an. Oare cu prilejul Zilei Naționale a României, domnitorul Mihai Viteazu tot va avea caput acoperit?

Executantul lucrărilor de restaurare a statuii este asocierea S.C. Euras S.R.L. - S.C. Arh. Service Guttmann & Comp S.R.L. Valoarea contractului este 3.298.890,15 lei cu TVA și include serviciile de proiectare, elaborarea studiilor și expertizelor de specialitate extinsă, a documentațiilor tehnice și execuția lucrărilor de primă intervenție, de consolidare și restaurare a statuii domnitorului Mihai Viteazul.

Celelalte lucrări sunt realizate de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Modul în care avansează lucrările într-una dintre cele mai însemnate piețe publice din oraș poate reprezenta o temă demnă de un pariu: când își vor putea admira domnitorul cetățenii orașului de pe Someș? Când Piața Mihai Viteazu va redeveni un spațiu public?

Deși vorbește de peste 2 ani despre reabilitarea zonei Piața Mihai Viteazu și despre realizarea unui parking subteran în această zonă, nici în 2014 primarul Emil Boc și echipa sa nu vor demara acest proiect. Mai mult, vor scoate bani din buzunarele clujenilor pentru a plăti despăgubiri pentru un contract de asociere prost întocmit.

Abia în 2018 au început lucrările de modernizare a Pieței Mihai Viteazu, sub presiunea Centenarului Marii Uniri.

CITEȘTE ȘIAr fi de râs dacă nu ar fi de plâns. 14 provocări pe care consilierii liberali i le-au lansat primarului Emil Boc în 2014 și nu sunt realizate nici acum

CITEȘTE ȘI:  Modernizarea Pieței Mihai Viteazu se face ca pe vremea voievodului. Va fi gata în toamnă, dar nu se știe anul - FOTO

Dacă autoritățile clujene se pricep cu adevărat la ceva, atunci cu certitudine, promisiunile nerespectate figurează pe primul loc.

Adauga comentariu