Omul de afaceri Beniamin Timari, din gașca lui Daniel Buda, își face complex comercial lângă apart-hotelul de 5 etaje de pe Edgar Quinet

Beniamin Timari, omul de afaceri despre care se afirmă că face parte din gașca „pocăiților lui Daniel Buda”, favorizați în relația cu Urbanismul din Primărie, se extinde pe strada Edgar Quinet. După ce anul trecut, în februarie, i-a fost aprobat PUD-ul pentru un apart-hotel de 5 etaje pe strada Edgar Quinet nr. 5, acum urmează să primească aprobare pentru construirea unui complex comercial cu parter și etaj (2S+P+E) pe o parcelă de teren de 2.422 mp, pe aceeași stradă la nr. 1-3.

În ședința de Consiliu Local de marți, 5 martie va fi supus votului consilierilor locali un proiect de hotărâre privind aprobarea PUD pentru construire imobil 2S+P+E, cu funcțini de comerț, servicii și garaj colectiv. Beneficiară este Doralex COM SRL, care îi are ca asociați pe Beniamin Ioan Timari și Saveta Timari, iar administrator figurează Beniamin Ioan Timari. În cazul apart-hotelului de 5 etaje, beneficiară este Societatea Bentiana SRL, care este tot a lui Beniamin Timari.

Conform proiectului de hotărâre, pentru construirea imobilului respectiv se are în vedere retragerea față de limita nordic-estică: minim 8 metri; amplasare pe limita de proprietate sud-estică; circulațiile și accesele: din strada Edgar Quinet; staționarea autovehiculelor: în interiorul parcelei, locuri de parcare amenajate în spații specializate dispuse la subsol și locuri de parcare la sol.

Dezbateri publice pe tema construirii acestui imobil au avut loc anul trecut în ianuarie și în decembrie. Problemele sesizate de vecinii viitoare construcții au sesizat faptul că se va face aprovizionarea cu mașini de mare tonaj chiar pe lângă proprietățile lor, locuințele nu vor mai avea soare și, în plus, spațiul comercial se află foarte aproape de unele proprietăți. În cadrul acelorași dezbateri, vecinii și-au arătat nemulțumirea și față de construirea apart-hotelului de 5 etaje, aflat chiar lângă spațiul comercial.

„Distanța de la proprietatea mea până la imobilul respectiv este foarte mică, având în vedere înălțimea imobilului, proprietatea mea va fi afectată, soarele nu va pătrunde. Intrarea la demisol (garaj) este pusă în fața geamurilor, la intrarea și ieșirea mașinilor voi fi deranjat”, a declarat Cornel Neagu, unul dintre vecinii viitoarei investiții.

Beneficiarii viitorului complex comercial au precizat că distanța dintre investiția lor și proprietatea lui Cornel Neagu este de 20 de metri liniari, iar proiectul lor respectă în totalitate retragerile și distanțele minime față de imobilele învecinate așa cum sunt prevăzute în Regulamentul general de urbanism.

Doralex Com SRL a fost înființată în 1997. În 2017, a avut o cifră de afaceri de 12,3 milioane lei, un profit de 439.000 lei și un număr mediu de 49 de angajați. În 2016, a declarat o cifră de afaceri de 15,2 milioane lei și profit de 325.000 lei. În 2015, profitul declarat de firma lui Beniamin Ioan Timari a fost de peste 1,4 milioane lei.

Doralex Com SRL a construit hotelul de patru stele Sunny Hill, din Baciu. Firma lui Beniamin Timari a executat lucrări de terasamente, lucrări hidrotehnice şi drumuri adiacente la Autostrada Transilvania, în 2009, în colaborare cu Bechtel. Firma clujeană are proiecte imobiliare realizate în Floreşti, dar şi în Mănăştur Sud şi zona Colina. De asemenea, a implementat sistemul de iluminare cu sistem LED de la Mociu şi a avut contracte cu mai multe primării din Transilvania.

Doralex este și beneficiara unui bloc de 24 de metri înălțime de pe strada Constanța. O parte din vecini s-au opus ridicării imobilului din cauză că zona este pronderent cu case.

Citește și:

Omul de afaceri Beniamin Timari își face apart-hotel de cinci etaje în una din cele mai noi zone din oraș. O parte din vecini s-au opus proiectului

Adauga comentariu