Omul de afaceri Beniamin Timari își face apart-hotel de cinci etaje în una din cele mai noi zone din oraș. O parte din vecini s-au opus proiectului

Beniamin Ioan Timari, proprietarul a două imobile de șase etaje de pe strada Constanța, o zonă privilegiată din Cluj-Napoca și al hotelului Sunny Hill din Baciu, construiește și un apart-hotel pe strada Edgar Quinet, aflată în plină dezvoltare. O parte din vecinii notificați s-au opus pe motiv că zona are imobile cu regim de înălțime redus. Au existat obiecții și în cazul celui de-al doilea bloc de pe strada Constanța, dar în ciuda acestui fapt, proiectul a continuat.

Pe strada Edgar Quinet va “răsări” un apart-hotel de cinci etaje plus unul retras. Proiectul este al omului de afaceri Beniamin Ioan Timari, despre care se spune că este din “gașca pocăiților lui Daniel Buda”, care ar fi favorizați în relația cu Urbanismul din Cluj, în sensul că primesc mai repede decât alții autorizații de construire. Printre altele, Beniamin Ioan Timari este administrator și asociat al firmelor Bentiana SRL și Doralex Com.
O parte din vecinii proiectului de pe strada Edgar Quinet s-au opus construirii hotelului pe motiv că nu este respectat regimul de înălțime, dar cu toate acestea proiectul va merge mai departe.

Pe lista proiectelor de hotărâri de Consiliu Local din ședința extraordinară de miercuri, 28 februarie se află aprobarea PUD-ului pentru construirea unui hotel de apartamente (apart-hotel) pe strada Edgar Quinet nr. 5, una dintre cele mai noi zone din oraș. Imobilul va avea regimul de înălțime subsol+parter+cinci etaje+un etaj retras. Beneficiara proiectului este societatea Bentiana SRL, cu drept de superficie asupra parcelei pe care va fi ridicat apart-hotelul, parcelă care aparține firmei Doralex Com SRL. Ambele firme sunt ale omului de afaceri Beniamin Ioan Timari.

Potrivit proiectului de hotărâre, documentația reglementează retragerea față de limita posterioară cu minim 6 metri, amplasarea pe limita lateral nord-vestică, retragerea față de limita lateral sud-estică – minim 4,5 metri; accesul din strada Edgar Quinet. Apart-hotelul se învecinează atât cu blocuri cât și cu case. O parte din cei trei vecini notificați s-au opus construirii imobilului din cauză că zona este predominantă cu clădiri cu regim de înălțime redus, unifamiliale.

“Nu sunt de acord ca în imediata vecinătate a parcelei de teren al cărui proprietar sunt să se edifice o clădire cu un regim de înălțime de cinci etaje plus etaj retras în condițiile în care viitoarea clădire va fi construită într-o zonă cu locuințe cu regim de înălțime redus și caracterizată de existența locuințelor predominant unifamiliale. În cazul în care investiția se va autoriza, solicit investitorului, realizarea pe costurile sale, a unei împrejmuiri și/sau zid de sprijin, după caz, pe latura comună dintre cele două proprietăți”, a declarat unul dintre vecini.

Conducerea firmei Bentiana a precizat că proiectul respectă regimul de înălțime, mai ales că la o distanță de 15 metri liniari se găsesc blocuri de cinci și șase etaje.

Doralex Com SRL a fost înființată în 1997. În 2016, a declarat o cifră de afaceri de 15,2 milioane lei și profit de 325.000 lei. În 2015, profitul declarat de firma lui Beniamin Ioan Timari a fost de peste 1,4 milioane lei.

Doralex Com SRL a construit hotelul de patru stele Sunny Hill, din Baciu. Firma lui Beniamin Timari a executat lucrări de terasamente, lucrări hidrotehnice şi drumuri adiacente la Autostrada Transilvania, în 2009, în colaborare cu Bechtel. Firma clujeană are proiecte imobiliare realizate în Floreşti, dar şi în Mănăştur Sud şi zona Colina. De asemenea, a implementat sistemul de iluminare cu sistem LED de la Mociu şi a avut contracte cu mai multe primării din Transilvania.

Doralex construiește un bloc de 24 de metri înălțime pe strada Constanța, după ce anterior a mai ridicat unul cu același regim de înălțime. O parte din vecini s-au opus ridicării imobilului din cauză că zona este pronderent cu case. Cu toate acestea, proiectul se derulează în continuare.  

Bentiana SRL, beneficiara apart-hotelului, a fost înființată în 2003. În 2016, a declarat o cifră de afaceri de 82.000 lei și un profit de peste 384.000 lei. În 2015, profitul firmei Bentiana SRL a fost de 1.445 lei.

Comentarii

mica

26.02.2018 23:18

patesti, aia de la case de acolo au mers pe principiul "am casa in zona, sigur doar case o sa fie aici" :))sa-si faca si ei bloc daca au o problema

gogu

26.02.2018 23:56

Esti proasta, fa?

Gabi

27.02.2018 00:16

A construit și Sunny Hill Residence de pe strada Maramureșului.Bravo lui dacă are bani este serios și respecta proiectul sa construiască în continuare 👍👍

Adauga comentariu