La Spitalul din Borșa, membrii din Consiliul de Administrație sunt MAI MULȚI decât medicii. Soțul primăriței din localitate, „uns” și el

11 membri fac parte din Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Psihice Cronice Borșa, în timp ce toată echipa unității sanitare e formată din 6 persoane. Unul dintre membrii de seamă ai CA este consilierul județean Dorel Secară, nimeni altul decât soțul primăriței din Borșa, Mariana Secară. O altă consoartă a unui primar este Carmen Vancea, soția lui Ioachim Vancea, fostul primar al comunei Florești.

În timp ce spitalul are 11 membri în CA, Primăria din Borșa numără doar 8 consilieri locali. După cum precizam într-un alt material despre numărul mare de membri din CA, Aeroportul Internațional Avram Iancu a funcționat o perioadă lungă de timp cu doar 3 persoane în CA, numărul acestora fiind majorat recent la 5, la dorința lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Citește și:

Drumuri și Poduri Județene e pe butuci, dar plătește indemnizații pentru ZECE membri în Consiliul de Administrație, care nici măcar nu au declarațiile de avere la zi. Aeroportul are nevoie doar de CINCI membri

Conducerea Consiliului Județean, în subordinea căruia se află spitalul din Borșa a simțit nevoia să fie prezentă în CA-ul unității sanitare cu 6 persoane. Sau 5. Nu e tocmai clară situația tulbure din Borșa. Așadar cei 5 sau 6 sunt următorii: Dorel Secară, Carmen Vancea (de două ori), Antonela Nicoară, Ioan Nicoară (fost mandatar financiar al PNL de pe vremea Alianței D.A.), Vasile Morariu.

Este interesant faptul că apare de două ori numele Carmen Vancea, dar cu numere de telefon diferite în dreptul numelui. Primește indemnizație dublă doamna Vancea? Reprezentanta Consiliului Județean lucrează ca inspector superior în Primăria Cluj-Napoca și este soția fostului primar al comunei Florești. Din postul călduț de la Primărie, încasează 54.580 lei.

Consilierul județean Dorel Secară are patru terenuri, cu o suprafață totală de 7.66 hectare; trei case, de 279, 165 și 176 mp în județul Cluj, un spațiu comercial de producție de 1000mp, trei apartamente în Cluj-Napoca, de 42mp fiecare. Are 4 mașini (două Dacia Duster, o Dacia Logan, O Skoda din 2011) + o autoutilitară Citroen din 2007 și un Tractor + diverse mașini agricole. În bancă are 199.000 lei. Mai are 120 vaci (bovine) și 162.38 hectare teren luate în arendă. Are un card de credit de 12.000 lei.
La capitolul venituri a declarat 16.956 lei ca și director SC Agro-Secară SRL. Soția sa, care este primar în comuna Borșa și câștiga 88125 lei. A obținut și subvenții vegetale + zootehnie de 365436 lei. Din chirii a obținut 2000 euro.Activitățile agricole i-au mai adus 150798 lei + salariul de consilier județean în valoare de 11.499 lei.

Nici Direcția de Sănătate Publică nu se lasă mai prejos. Are în Consiliul de Administrație patru reprezentanți: Gabriela Gânscă, Elena Oltean, Liliana Rodica Vasile, Corina Luca.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu are un singur membru – pe profesorul Dan Mihu.

Adauga comentariu