Drumuri și Poduri Județene e pe butuci, dar plătește indemnizații pentru ZECE membri în Consiliul de Administrație, care nici măcar nu au declarațiile de avere la zi. Aeroportul are nevoie doar de CINCI membri

Societatea Drumuri și Poduri Județene SA, aflată în insolvență, plătește indemnizații pentru nici mai mult nici mai puțin de 10 membri în Consiliul de Administrație. În schimb, Aeroportul Internațional Avram Iancu, cea mai profitabilă societate aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, are nevoie de doar 5 membri în Consiliul de Administrație. Ca o ironie a sorții, actualul director general al Drumuri și Poduri, este și el împovărat de datorii.

Directorii și membrii Consiliului de Administrație Drumuri și Poduri Județene SA nu s-au deranjat să își completeze declarațiile de avere pe anul trecut, deși legea spune că până în luna iunie ar fi trebuit să facă acest lucru. Cele mai recente declarații de avere sunt cele publicate anul trecut, aferente anului 2017.

Ovidiu Torje, director general, a ocupat până nu demult funcția de șef birou producție. La fel ca și instituția, actualul director are datorii. Potrivit declarației de avere completată în 2018, Torje figurează cu datorii de aproape 3,9 milioane lei. Veniturile declarate pentru anul 2017 au fost de doar 5.342 lei, fiind angajat ca inginer cu 2 ore la o societate comercială privată. Soția, în schimb, câștigă mult mai bine. Ea a declarat venituri anuale în valoare de aproape 37.000 lei.

În declarația de avere a lui Ovidiu Torje apar însă 6 terenuri în județul Maramureș, toate pe numele soției. Din fiecare teren, deține o cotă parte.

Directorul Drumuri și Poduri Județene nu are nici imobile, nici autoturisme, nici obiecte de valoare.

Maria Costea Fira, director economic, are un teren forestier de peste 2.000 mp, în Feleacu, un apartament în Cluj-Napoca, dobândit prin cumpărare în 1987, un autoturism Skoda Fabia, an de fabricație 2008, cumpărat. Are și ceva bani în bancă, mai precis 3 conturi în valoare totală de peste 92.000 lei.

Veniturile declarate pentru anul 2017 sunt multiple: salariul de 33.433 lei de la Drumuri și Poduri, peste 6.000 lei din contabilitate și alți 6.000 lei din funcția de administrator de bloc.

Consiliul de administrație al societății Drumuri și Poduri Județene SA este format din 10 persoane. Veniturile pe care le obțin din indemnizația de membru CA nu sunt mari, însă ne întrebăm de ce o firmă aflată în insolvență, cu contracte puține, plină de datorii are nevoie de 10 membri, în timp ce Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca, cea mai profitabilă societate aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj avea 3 membri, care ulterior s-au "înmulțit" la cinci, la dorința lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Crainic Viorel are 3 terenuri intravilane în Bălcești, un spațiu comercial și o casă în aceeași localitate, două autoturisme: un Logan pe numele său și un Volkswagen Pasat pe numele soției. În 2018 a vândut un teren contra sumei de 23.000 lei și a donat soției un apartament. A mai declarat economii personale în valoare de 70.000 lei. Veniturile declarate sunt salariul de la CNAIR Cluj, în valoare de 26.000 lei/an și indemnizația de la Drumuri și Poduri în valoare de 8.246 lei.

Andrei Dan Mărginean, consilier județean, are un teren în Jucu și un autoturism. Nu are bani în bănci, nici imobile, dar cu toate acestea nu este sărac. Pentru anul 2017 a declarat dividende la propria firmă în valoare de peste 151.000 lei, plus un salariu de peste 13.000 lei. De asemenea, de la o altă firmă privată a declarat un salariu de doar 1.700 lei. Se mai adaugă și indemnizația de 7.600 lei de la Drumuri și Poduri.

Augustin Oprea nu are terenuri, dar are o casă în Cluj, o autotutiliară și o remorcă. Singurele venituri declarate sunt 39.806 lei, obținuți de la Hidro Tarnița SA, unde este economist.

Laurențiu Lucian Cîmpean are un teren, o casă, două autoturisme, un credit bancar în valoare de 60.000 lei și un salariu de 32.714 lei din funcția de director Transurb SA Dej.

Szekely Istvan, fost consilier județean, are un teren in intravilanul județului Cluj, unul în intravilan în Alba, un apartament în Turda, o casă de vacanță în județul Alba, un autoturism Dacia Logan, dobândit prin cumpărare, depozite bancare în valoare de aproape 120.000 lei. Szekely Istvan a declarat pentru anul 2017 o pensie în valoare de peste 27.000 lei.

Ioan Curt, care în 2017, era director tehnic al Administrației Bazinale de Ape Someș-Tisa este un adevărat latifundiar. Are opt terenuri în județul Cluj, două apartamente în Cluj-Napoca și o casă în Cornești. Mai deține două autoturisme și conturi bancare în valoare totală de aproape 300.000 lei. Are și datorii la bănci sau carduri de credit în valoare totală de 476.000 lei. Veniturile salariale declarate sunt în valoare de aproape 70.000 lei.

Beniamin Marius Chira are trei terenuri, un apartament, două autoturisme, datorii la bănci în valoare de 161.000 lei. Veniturile declarate sunt în valoare de 52.355 lei, din salariul de inspector școlar și indemnizația din Consiliul de Administrație în valoare de aproximativ 2.000 lei.

Zoltan Kiniszi, consilier local, nu are niciun teren, dar deține un apartament cumpărat în 2016, un autoturism Nissan X-Trail. La capitolul bani, figurează cu două carduri de credit în valoare totală de 8.000 lei și un credit Prima Casă, în valoare de 204.000 lei. Veniturile declarate sunt următoarele: director adjunct Sala Polivalentă (27.585 lei), indemnizație membru CA Centru Agro Transilvania (6.340 lei), membru CA Drumuri și Poduri (3.174 lei), angajat la două firme private (7.000 lei net).

Gheorghe Vasile Fodor are un teren și un apartament în Gherla, două autoturisme și o motocicletă. Veniturile financiare declarate sunt salariul de 35.000 lei din funcția de consilier juridic la Administrația Bazinală Someș Tisa și indemnizația de 2.100 lei de la Drumuri și Poduri.

Octavian Gigu Tothazan are pădure în Călățele, un imobil în Turda, un autoturism Audi A4. În 2017, a vândut un apartament. Veniturile declarate sunt salarii de 13.000 lei, respectiv 1.200 lei din funcția de administratpr, respectiv director vânzări.

Adauga comentariu