IMORAL și ILEGAL – Cristian Pomohaci, fost preot, cercetat pentru acte sexuale cu minori, este naș de botez, împreună cu o măicuță, pentru mai mulți copii din toată țara

Cristian Pomohaci se crede în continuare preot, deși a fost caterisit în octombrie 2017 de Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, după dezvăluirile publicate de Ziar de Cluj potrivit cărora acesta ar fi întreținut relații sexuale cu minori în perioada când era preot la Moșuni, un sat de lângă Târgu-Mureș. Tot preot îl consideră și susținătorii săi, care i se adresează cu „părinte drag”. De altfel, Pomohaci nu a încetat niciodată să poarte straie negre, foarte asemănătoare cu cele de preot, ceea ce induce o gravă confuzie. Mai mult, apare ca naș de botez pentru mai mulți copii, împreună cu o măicuță, care potrivit legilor bisericești, nu are voie să fie nașă de botez. 

Actualmente cântăreț de muzică populară, Cristian Pomohaci este chemat naș la multe botezuri în toată țara, invitații pe care le onorează. Pe pagina sa oficială de Facebook, postează cu mândrie fotografii de la aceste evenimente. Până aici nimic ieșit din comun. Este decizia sa și a acelor părinți să cheme naș de botez un fost preot, cercetat pentru relații sexuale cu minori și dat afară din Biserică tocmai din acest motiv.

comentarii pomohaci

comentarii pomohaci

Citește și:

"Cristian Pomohaci m-a pus sa ii fac o FELATIE in prima noapte. Aveam doar 13 ani. M-a violat! M-a abuzat sexual timp de doi ani! Este un criminal si trebuie sa plateasca!" Confesiunea ZGUDUITOARE a unui ROMAN ce a locuit la Mosuni in copilarie!

Timpul și procurorii îi clasează dosarul lui Pomohaci. Acesta a întreținut relații cu minori, dar faptele s-au prescris

Apariția fostului preot în haine negre, extrem de asemănătoare cu cele preoțești este însă un aspect anormal și imoral, însă legal. Preotul Oliviu Botoi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a declarat pentru Ziar de Cluj că Pomohaci este permanent monitorizat și urmărit de Arhiepiscopia în subordinea căreia a fost până la caterisire.

„El nu poate oficia nicio slujbă, nicio taină, niciun botez, nicio cununie. Noi încercăm să îi lămurim pe oameni că el nu mai este preot și nu mai poate oficia slujbe. Acele haine pe care le poartă în continuare nu sunt straie de preot, nu este uniformă, deși seamănă foarte mult. Dacă îi lipsește un accesoriu nu mai este uniformă pentru că așa sunt legile făcute în România. Este la fel ca și în cazul unei uniforme de polițist. Dacă îi lipsesc anumite accesorii nu mai este uniformă”, a explicat preotul Oliviu Botoi.

botez pomohaci nas

botez pomohaci nas

botez pomohaci nas

Dacă până anul trecut Cristian Pomohaci purta și crucea peste hainele bisericești, acum a renunțat la acest accesoriu.

Reprezentanții Mitropoliei Ardealului au explicat, pentru Ziar de Cluj, că un preot nu mai are voie să poarte uniforma/hainele bisericești odată ce a fost caterisit. Cei care trebuie să ia măsuri sunt superiorii fostului preot. Poate să intervină chiar Poliția, dacă un fost preot nu se supune regulilor Arhiepiscopiei.

Prin ieșirile sale publice, fostul preot Cristian Pomohaci induce în eroare, cu bună știință, populația. Pe pagina sa de Facebook figurează că are în continuare parohie în satul Moșuni, deși a fost caterisit în octombrie 2017. Are și o trimitere către site-ul fostei sale parohii, mosuni.ro, unde a fost menținut programul slujbelor și informații despre Cristian Pomohaci.

pomohaci facebook

botez pomohaci nas

Un alt aspect care ridică semne de întrebare este participarea, ca nașă de botez, a unei măicuțe/călugărițe. Femeia în straie bisericești este nașa de botez a mai multor copii. Preotul Oliviu Botoi a precizat că o măicuță nu are voie să fie nașă de botez pentru un copil. Este contrar legilor Bisericii. 

nasa maicuta


 

Adauga comentariu