Din oras

După eșecul sălii de sport de la Coșbuc, Primăria mai face o încercare la Colegiul Ana Aslan

Cea mai modernă sala de sport de la o școală, inaugurată la Colegiul George Coșbuc, s-a dovedit a fi un eșec. Sala de sport a fost închisă în 2018, după patru ani de funcționare, deoarece reprezenta un pericol pentru elevi, iar lucrările de consolidare nu sunt finalizate nici azi.

 În octombrie 2018, sala de sport al liceului Coșbuc a fost închisă pentru probleme tehnice. Ceea ce trebuia să fie o situație temporară s-a transformat într-o situație de lungă durată. Problemele au fost observate încă de la stadiul de construcție, dar nu a fost luată nicio măsură. 

În ciuda aestui eșec răsunător, Primăria anunță realizarea unei săli de sport ultramodernă la Colegiul Ana Aslan. Nu putem decât să sperăm că primăria a învățat din greșeli și nu va mai inaugura o altă sală de sport care poate în timp să devină un pericol pentru elevi.

Construcția unei săli de sport moderne face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a Colegiului Ana Aslan. În tot acest timp, elevii vor fi mutați la la te unități școlare. Acest aranjament s-a dovedit a fi problematic în precedentele situații, mai ales că lucrările de la școli s-au întins mai mult decât era anunțat inițial.

”Ordinul de începere al lucrărilor va fi dat la începutul lunii martie deoarece trebuie să fie mutați undeva copiii care învață acolo în anumite clase. Este un proiect din fonduri europene, un contract de 23 de milioane de lei iar perioada de execuție va fi de 18 luni. 525 de elevi vor beneficia de acest proiect, urmând să crească și numărul de clase de la Colegiul Ana Aslan. Această investiție presupune reabilitarea termică și recompartimentarea unor spații, supraetajarea corpului existent cu un nivel. Vom contrui o sală de sport ultramodenră pentru nivel competițional. Școala va fi dotată cu parasolare exterioare, va crește accesul la activitățile educaționale prin dotarea cu echipamente didactice, facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități, la finalizarea investiției vor fi funcționale 17 sali de clasă, 9 laboratoare, o biblioteca, o sala funcțională, va fi o școală extrem de modernă. Din septembrie 2021 copii vor putea să învețe într-o școală modernă. Copiii vor fi mutați la alte școli pe perioada derulării lucrărilor”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Elevii vor fi nevoiți să învețe în alte licee, înghsuiți în încăperi prea mici transformate în săli de clasă, sperând că termenul de 18 luni va fi de această dată respectat de către constructor. Variantele oferite elevilor au fost adesea criticate de părinți, elevi și profesori (vezi cazul Liceului Mihai Eminescu sau a Colegiului Coșbuc), iar elevii au așteptat mult mai mult ca lucrările la scolile în care învață să fie finalizate.

Citește și:
Incompetență crasă: sala de sport de la Liceul Coșbuc, închisă de un an. Boc a inaugurat cu fast în 2014 o construcție cu probleme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *