„Culoarul Pietonal” de pe Ferdinand, loc de parcare pentru utilaje

Până și peticul de stradă supranumit „culoar pietonal” de pe strada Regele Ferdinand, aflată într-un șantier interminabil, servește drept loc de parcare pentru mașinile firmei Diferit. Se lucrează românește: un muncitor și câțiva șefi. Doar pietonii încearcă senzații tari, făcându-și loc printre utilajele staționate pe „culoarul” ce le este dedicat și șantierul plin de betoane și gropi. 

Prioritatea a fost reprezentată de deschiderea benzilor de circulație.

În ceea ce privește pietonii, aceștia sunt nevoiți să se încarce cu multă răbdare, întrucât trotuarele sunt încă în prefacere, ceea ce înseamnă că sunt impracticabile, pline de moloz și betoane. 

Ce-i drept, unul dintre trotuare, de pe partea vestică, a fost deschis chiar dacă lucrările nu au fost încă încheiate în totalitate.

Celălalt trotuar este blocat din cauza lucrărilor aflate în desfășurare. 

Cu curaj, pietonii își fac loc, ocolind blocurile de beton și încercând să iasă pe „culoarul pietonal” care le este dedicat. Din păcate, acesta figurează doar pe hârtie, iar asta întrucât utilajele și mașinile firmei Diferit staționează pe singurul spațiu destinat pietonilor. 

Desigur, după cum vă puteți da seama, nici un agent al poliției locale nu poate interveni pentru atâta lucru pe cel mai central șantier clujean. 

Ultima vizită făcută de edilul clujean aici a avut loc anul trecut. Câteva imagini bine realizate au încăput chiar pe pagina de socializare a primarului.

CITEȘTE ȘIȘantierul Ferdinand: trafic de coșmar, asezonat cu promisiuni neonorate. Pietonii mai au de așteptat doar 11 luni pentru un trotuar decent

În rest, clujenii n-au decât să se descurce și să îndure până la finalul lucrărilor, când administrația locală va mai realiza poze cu nemiluita pentru a încasa felicitări și aplauze pentru răbdarea de care au dat dovadă clujenii. 

În ceea ce privește pietonii, această categorie este pe cale de dispariție în Clujul plin de mașini și de șantiere inteminabile, un oraș din ce în ce mai poluat.  

Adauga comentariu