Șantierul Ferdinand: trafic de coșmar, asezonat cu promisiuni neonorate. Pietonii mai au de așteptat doar 11 luni pentru un trotuar decent

Atât de mult s-a hărnicit administrația clujeană să-și facă reclamă, încât a transformat strada Regele Ferdinand într-un șantier. Calvarul s-a mutat de pe un trotuar pe altul sau pe străduțele adiacente: Émile Zola și Sextil Pușcariu, iar termenul anunțat de primar la 1 Decembrie a fost dat uitării. În continuare, traficul este dirijat de un agent de poliție, autoturismele sunt țintuite pe loc minute în șir, iar pietonii… vai de ei! Pietonii își fac drum cum pot printre cei câțiva munictori, pe o parte sau alta a străzii, în plin șantier, iar asta tocmai pentru că trotuarele încă se „modernizează”. 

Oricum, nu mai au de așteptat mult: prioritatea numărul 1 a reprezentat-o benzile de circulație, dar întrucât șantierul s-a mutat de pe partea carosabilă pe trotuare, traficul este în continuare dat peste cap, iar un agent de la rutieră este nevoit să se încălzească în frig, dând din mâini și dirijând circulația cum poate mai bine: poate-poate se va încălzi nițel.

Pietonii nu mai au mult de așteptat: doar vreo 11 luni. Iar când turiștii din cele patru colțuri ale lumii vor veni pentru a participa la Untold, clujenii vor împărți trotuarele și banda de circulație cu amatorii de spectacole grandioase. 

Până atunci însă, Emil Boc a făcut două vizite oficiale pe șantier, urmate de câteva imagini pe pagina sa de socializare și tot atâtea promisiuni: șantierul va fi gata de 1 Decembrie.

Emil Boc alături de Ovidiu Campeanul, „director în cadrul Primăriei”, arătând spre trotuarul estic al străzii Regele Ferdinand: șantierul durează doar 11 luni

sursa captură: emil boc/paginapersonalădesocializare

Acum, că euforia specifică Zilei Naționale s-a spulberat, întrucât patriotismul durează doar o zi, clujenii au rămas cu șantierul deschis, pe care-l vor transfera într-un nou an.

Cele câteva luni de îngheț muncitoresc, din ianuarie până prin martie, vor reprezenta un bun prilej de aducere aminte a promisiunilor lansate cu regularitate de administrația clujeană, dar rămase într-un alt an, neonorate. 

„Am dat ordinul de începere al lucrărilor imediat cum au venit fondurile, nu vreau să existe niciun risc. Exista riscul de a pierde fondurile sau suprapunere peste alte proiecte. Am convenit cu firma care se ocupă de lucrări ca ziua națională a României să ne găsească cu strada Regele Ferdinand redată circulației în integralitate. Bine, sper să nu înceapă iarna până atunci”, a explicat primarul în cadrul unei emisiuni radio. 

Ei bine, 1 Decembrie a rămas în urmă.

Dar clujenii pot continua să se bucure de șantierul de pe strada Regele Ferdinand. Iar asta întrucât lucrările continuă pe străzile adiacente, Emile Zola și Sextil Pușcariu, aspect uitat de edilul clujean.

Cât timp lucrările continuă pe cele două trotuare, șantierul nu este nici pe departe închis, pietonii circulă printre mașini, iar traficul continuă să fie gâtuit. 

Cu privire la aceste amănunte, Emil Boc a uitat să se pronunțe.

Adauga comentariu