Contracandidații lui Emil Boc: Deputatul USR Emanuel Ungureanu, politicianul care visează spitale noi

Emanuel Ungureanu, deputat ales în 2016 pe listele USR, candidează din partea aceluiași partid pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Emanuel Ungureanu a recunoscut că șansele sale pentru a câștiga fotoliul de primar în fața lui Emil Boc sunt foarte mici, dar motivul pentru care candidează este să aducă în discuție teme pe care nu le-a adus nimeni. 

Emanuel Ungureanu a fost un deputat activ în ultimii patru ani, atât în Parlament cât și în spațiu public, având o activitate intensă în mediul online. Ungureanu nu s-a dus în Parlament doar pentru indemnizație, lucru care se poate observa și din cifrele privind activitatea sa parlamentară. Acesta este Vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie.

  • Luari de cuvânt:89 (în 65 sedinte)- din care declaratii politice:4
  • Declaratii politice depuse în scris:2. 
  • Propuneri legislative initiate:129, din care 22 promulgate legi.
  • Întrebari si interpelari:104Motiuni:14 

Emanuel Ungureanu este profesor de istorie în cadrul Liceul Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj-Napoca. El este doctorand în istorie la Universitatea Babeş Bolyai, Facultatea de Istorie şi Filosofie Cluj-Napoca.

TImp de șase ani el a fost asistent social, activând în cadrul Institutului de Urologie și Transplant Renal și în cadrul Spitalului pentru Copii. Ungureanu a coordonat proiecte în cadrul Clinicii Pediatrie II Departamentul Dializă şi Transplant: coordonator tabere la munte şi la mare pentru copii cu insuficienţă renală cronică trataţi prin hemodializă, dializă peritoneală şi cu transplant renal. 

Ungureanu a practicat mulți ani jurnalismul de investigații, dezvăluind corupția din sistemul sanitar. 

Emanuel Ungureanu este Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru”, o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată cu scopul de a oferi un sprijin real, consistent şi consecvent copiilor şi tinerilor care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal. 

Ungureanu are 42 de ani, este căsătorit și are o fetiță.

Ce avere are deputatul Emanuel Ungureanu

În declarația de avere Emanuel Ungureanu a trecut un teren agricol în Cluj-Napoca ce are o suprafață de 900 mp cumpărat în 2004 și un apartament tot în Cluj-Napoca. Acesta are o suprafață de 74,5 mp și a fost achiziționat în 2009. Deputatul are trei mașini, o Skoda Octavia din 2002, un Vokswagen din 2014 și un tot un Volkswagen cumpărat în leasing în 2015.  

Emanuel Ungureanu are 2245 lei într-un cont deschis la Banca Transilvania și două carduri de credit. De asemenea, are deschis un cont Kids cu o valoare de 45.369 lei. 

Ungureanu are un credit la Banca Transilvania contractat în 2019 scadent în 2044 în valoare de 154.128 lei și 50.678 leasing pentru mașina achiziționată în 2018, scadent în 2024. 

În ceea ce privește veniturile, deputatul USR a menționat indemnizația de parlamentar în valoare de 152.508 lei, salariul de profesor de istorie 10.933 lei. 

Soția sa este medic dermatovenerolog și a câștigat 80044 lei și de asemenea este profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie, obținând 78.225 lei. Emanuel Ungureanu a menționat și alocația fetiței 1872 de lei.  

În declarația de interese, deputatul Ungureanu menționează doar calitatea de președinte al Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru”, o poziție neremunerată.  

Deputatul din spitale 

De-a lungul celor patru ani în care a fost deputat în Parlamentul României, Emanuel Ungureanu s-a remarcat cu imaginile din spitalele României care surprindeau condițiile improprii în care erau tratați bolnavii. De asemenea, el a încercat să demaște corupția din spitale, cea care afectează actul medical. Ungureanu a militat pentru construcția de spitale noi pentru ca pacienții să nu mai fie tratați în clădiri vechi de 100 de ani, insalubre și pline de mucegai. De la debutul epidemiei de coronavirus Ungureanu a încercat să atragă atenția asupra celorlalți bolnavi care au fost scoși afară din spitale și a făcut numeroase declarații publice despre faptul că și bolnavii cronici au la fel de multă nevoie de serviciile medicale ca și bolnavii de COVID-19.  

Printre prioritățile anunțate la depunerea candidaturii pentru funcția de primar sunt: spitale noi, trafic fluent, urbanism corect, creșe noi, grădinițe noi, policlinici de cartier, linie de tramvai până în Florești, extinderea rețelei pentru troleibuze, piste de biciclete construite la standarde moderne, centuri ocolitoare, reorganizarea traficului, modernizarea Companiei de Transport Public, reformarea Poliției Locale. 

Citește și:

Contracandidații lui Emil Boc: Valentin Cuibus, eternul șef al Palatului Copiilor și al ISJ Cluj

Adauga comentariu