Cine e MISTERIOSUL maramureșean care, cu complicitatea Primăriei Cluj, demolează clădiri istorice. Primăria știa din 2017 că vrea să construiască o clădire de birouri

Mii de clujeni trec zilnic pe strada Gheorghe Șincai nr. 13, sau pe paralela Samuil Micu nr. 8 fără a băga de seamă că în centrul orașului s-a dărâmat ilegal o clădire istorică pentru a se construi (tot printre case) un restaurant și o clădire de birouri.

Ziar de Cluj a observat cum, în locul fostului restaurant interbelic „Bufnița”, se construiește extrem de discret ceva. Așa cum tot Ziar de Cluj observa cum istoria orașului e măcelărită cu acordul Primăriei. 

Conform panoului amplasat pe șantier, așa cum prevede legea, aflăm că beneficiarul investiției e Mădăian Mircea Ovidiu, un cetățean cu bune intenții din Seini, județul Maramureș. Destul de amuzant, în condițiile în care autorizația prevede clar că la acea adresă se vor face:

„LUCRĂRI DE INTERVENŢIE DE PRIMĂ URGENTA ÎN VEDEREA PUNERII ÎN SIGURANȚĂ A ELEMENTELOR ȘI PĂRȚILOR DE CONSTRUCȚIE CARE PREZINTĂ PERICOL DE PRĂBUȘIRE , PREMERGĂTOARE CERCETĂRII ARHEOLOGICE ( consolidarea clădirii monument )- conform avizului DJCC nr. 223/Z/14.03.2019”. 

Din „păcate” clădirea s-a dărâmat în timpul lucrărilor de „consolidare”. În schimb, a fost turnată deja o fundație mândră, probabil pentru o clădire de birouri. Dacă e să ne luăm după un document din 2017, îndoiala devine certitudine. Astfel, putem afla fără tăgadă că primăria știa de intențiile lui Mădăian Mircea de a construi „un corp de construcție de birouri cu funcțiunea conexă de restaurant”, cu mențiunea clară că „corpul de clădire din strada Samuel Micu e încadrat ca și monument” și, implicit, trebuie restaurat și în niciun caz demolat. Ca prin minune, clădirea s-a „dărâmat” singură în momentul „consolidării”. Ghinion.

Așadar, un frumos paravan legal pentru a face ceva ilegal. Șmecherii și combinații care nu sunt străine de autoritățile locale din Cluj-Napoca.

 

Cine e misteriosul boss din Seini care se distrează cu legile prin Cluj-Napoca?

Internetul e un loc minunat, pentru că poți găsi extrem de multe informații despre oricine. Cel puțin asta credeam înainte să îl luăm la puricat pe Mădăian Mircea Ovidiu. Din păcate, avem de-a face cu un dezvoltator imobiliar „low profile” care conduce sub radar, însă tot am găsit niște informații drăguțe.

Pare-se că Mădăian nu e la prima combinație de acest gen, iar primăria Cluj-Napoca nu e neapărat cel mai apropiat partener. Astfel, în 2013, conform hotărârii numărul 50 a primăriei Baia-Mare, aflăm că misteriosul investitor a cumpărat, fără licitație publică, un teren de 38mp în buricul târgului în Baia-Mare, la un preț modic de 120 euro metrul pătrat. La o simplă căutare, o zonă plină de magazine, parcuri, apartamente destul de scumpe pentru Baia-Mare (prețurile variază între 50.000 și 70.000 de euro în acea zonă). Așadar, 4000 de euro pentru o mină de aur. Bani care, cel mai probabil, au fost înmulțiți înzecit. 

Cine se ocupă de „consolidarea” unei clădiri demolate? 

Conform autorizației, lucrarea este susținută de Imobiliar Pensions SRL, o firmă din Florești, cu o cifră de afaceri de 1 milion de lei pe 2018, profit minim și 5 angajați. La fel ca și în cazul misteriosului maramureșean, și firma din Florești pare o fantomă. Pentru Primăria Cluj-Napoca, extrem de convenabil, în condițiile în care fantomele pot fi aduse mult mai greu în fața judecătorului. 

 

 

Adauga comentariu