Ce glumă bună! Primăria le va majora cu 500% impozitul pe clădire romilor de pe strada Stephenson

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Cluj-Napoca din data de 19 decembrie, la punctul 22, găsim un proiect de hotărâre cel puțin hilar, „privind majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri începând cu anul 2020, pentru apartamentele nr. 1, 2, 3, 4 din clădirea situată în Cluj-Napoca, str. George Stephenson nr. 15, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. Proiect din inițiativa primarului.”

De ce ne stârnește râsul acest proiect de hotărâre, din inițiativa primarului? Fiindcă situația de pe strada Stephenson este cunoscută de municipalitate, practic, dintotdeauna, fără ca Primăria să facă absolut nimic până acum pentru rezolvarea problemelor generate de casa de pe Stephenson 15, ai cărei locatari au luat în proprietate și au transformat în propria curte întreaga stradă.

Ziar de Cluj a scris despre probleme de pe strada Stephenson de acum 2 ani, însă nimic nu s-a schimbat în bine. Vecinii romilor de aici au povestit în anul 2017 pentru Ziar de Cluj că, încă de pe vremea lui Ceaușescu, au început să se stabilească în această zonă câte doi-trei romi, care mai apoi și-au adus toată familia din Mureș și din alte județe, numărul lor crescând de-a lungul timpului, astfel că în prezent aproape 100 de romi locuiesc în cele două locații (de pe Stephenson nr. 15 și de vizavi de Liberty Technology Park). Conform vecinilor, Primăria tot promitea că îi va muta din această zonă pe cei stabiliți ilegal. Aceiași vecini mai afirmau și că doar două-trei familii de romi au acte pe imobilele în care locuiesc, restul făcându-și barăci în mod ilegal, fără acte, fără autorizație.

Strada Stephenson romii au transformat-o în propria ogradă, unde își întind hainele la uscat chiar de-a latul străzii și unde își înșiră, pe margini, și felurite acareturi, strada devenind astfel, pe o imundă porțiune, curtea celor care locuiesc aici.

Primăria nu a reușit în ultimele decenii să reglementeze ilegalitățile care se petrec pe această stradă, prin ocuparea abuzivă a domeniului public, prin actele antisociale etc. Ne îndoim, așadar, că angajații municipalității vor reuși să încaseze vreodată impozitul majorat cu 500%, de care locatarii de pe Stephenson nu sunt și nu vor fi, cu siguranță, curioși!

Hotărârea de Consiliu Local nr. 22 reprezintă doar o glumă bună pentru oricine cunoaște situația de pe strada Stephenson. „Pe parcursul anilor, în această locaţie s-au construit mai multe locuinţe improvizate din diferite materiale, debarale, corturi din materiale recuperabile, obţinându-se astfel extinderi şi improvizaţii la imobilul existent, aici locuind persoane - rude de sânge sau rude colaterale ale proprietarilor apartamentelor sau ale chiriașilor rromi”, ne-au informat chiar reprezentanții Primăriei, în anul 2017, în urma unui control al Poliției și Poliției Locale.

Dacă aleșii locali speră să îi oblige pe romii de pe Stephenson să își renoveze clădirea prin majorarea impozitului cu 500%, înseamnă că hotărârile și activitatea Consiliului Local sunt simple frecții la picior de lemn, joc de glezne sau simulări de rezolvări de probleme.

Citește și: Sesizată de Ziar de Cluj, Primăria a început să ia măsuri în cazul romilor de pe strada Stephenson, care au transformat strada în uscător de haine

Adauga comentariu