Rautacisme

Boc se luptă cu tigrii din platani și cu ploșnițele, după ce dăunătorii au invadat Clujul

Ziar de Cluj a semnalat încă de la începutul lunii iulie că platanii care au fost plantați în urmă cu 5 ani, după modernizarea străzii Horea, se usucă. Posibilele cauze? Dăunătorii și irigarea insuficientă.

Businessul electoral e să plantezi cât mai mulți copaci, întreținerea lor e nerentabilă. Așa că Primăria a demarat o acțiune de efectuare de tratamente fitosanitare doar acum, după alegeri, și, din păcate, numai după ce o parte dintre copaci s-au uscat:

„Primăria Cluj-Napoca demarează o acțiune de efectuare tratamente fitosanitare la arborii și arbuștii din zonele verzi de pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în perioada 9 – 19 octombrie 2020, între orele 22.00 – 06.00. Acțiunea se desfășoară în contextul în care, din pricina schimbărilor climatice din ultimii ani, s-a constatat apariția anormală a ploșniței cerealelor (Eurygaster spp), ploșniței marmorate (Halyomorpha Halys), tigrului platanului (Corythucha ciliata) și a altor dăunători în spațiile publice, arborii și arbuștii din grădini, parcuri, liziere și chiar pe pereții locuințelor.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere a bolilor și dăunătorilor la arbori și arbuști, acțiunile de efectuare tratamente fitosanitare trebuie tratate în mod unitar atât pe spațiile verzi aparținând domeniului public, cât și pe spațiile verzi aparținând domeniului privat pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze, la rândul lor, tratamente  fitosanitare. 

Tratamentele vor fi efectuate de catre R.A.D.P. Cluj-Napoca în baza Contractului de întreținere și amenajare a zonelor verzi de pe raza municipiului”, a anunțat astăzi Primăria Cluj-Napoca.

Doar după ce tigrul platanului a uscat copacii, numai după ce ploșnițele au invadat Clujul, s-a trezit Primăria lui Emil Boc, pompieristic, să ia măsuri! Pe banii publici, dăunatorii nu sunt o problemă. Copacii uscați vor fi înlocuiți, cel mai probabil, cu alții, pentru că și firmele de casă trebuie să trăiască.

Citiți și: Copacii puși în 2005 pe strada Horea deja se usucă. Întreținerea pomilor e nerentabilă electoral, businessul e să plantezi!

Au rezistat 5 ani! Copacii plantați după modernizarea străzii Horea se usucă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *