Au rezistat 5 ani! Copacii plantați după modernizarea străzii Horea se usucă

După modernizarea străzii Horea, în anul 2015 au fost plantați noi copaci. Au fost tăiați 130 de arbori vechi în cursul lucrărilor, iar ulterior au fost replantați 162.

„Arată foarte bine și am constatat că e mai bine să nu te zgârcești și să cumperi arbori mai mari, decât să cumperi mai firavi, pentru că îi bate omul și nu rezistă. Pe multe bulevarde din Cluj nu au rezistat arborii subțiri, la fel cum au fost vandalizate și jardinierele și alte obiecte stradale”, spunea, în anul 2015, primarul Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

Arborii au rezistat până în prezent vandalilor, dar au început să se usuce fiindcă nu au rezistat, cel mai probabil, sistemele de irigație montate în urmă cu 5 ani.

O parte dintre copaci sunt deja uscați de tot:

Copaci uscați putem întâlni pe întreaga lungime a străzii, de la Gară, până după Facultatea de Litere:

Nu toți copacii de pe Horea s-au uscat. O parte sunt în curs de uscare:

Au mai rămas mulți copaci verzi. Însă, dacă nu se iau măsuri acum, este posibil ca, în curând, întreaga stradă să arate astfel:

Copacii plantați în plus după modernizarea străzii Horea s-au uscat. Cei rămași verzi, în urma unor toaletări făcute după ureche, arată ca rupți de o furtună. Din păcate, Clujul se înverzește pe străzile modernizate numai prin vopseaua stridentă a pistelor de biciclete.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu