Din oras

Se caută din nou paznici pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor. Le e frică să nu dispară iar dealul?

După două încercări nereușite al Consiliului Județean de a contracta servicii de pază pentru CMID, acum și RADP are același plan. Regia a lansat o licitație pentru a contracta paznici pentru următoarele 10 luni. 

”Prestarea serviciilor pentru asigurarea pazie, protecției și supravegherea amplasamentului obiectivului de investiții: Centrul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj, care necesită 4 posturi permanente de pază, 24 h din 24 h. Prestarea serviciilor pentru asigurarea pazie, protecției și supravegherea amplasamentului obiectivului de investiții se va derula pentru o perioadă de 10 luni”, se menționează în caietul de sarcini. 

Valoarea contractului este de 496.400 lei.

Prima tentativă a Consiliului Județean de a contracta servicii de pază pentru CMID datează din 2016, valoarea contractului fiin la acea dată 255.304 de lei fără TVA, adică aproximativ 50.000 de euro. Ulterior, licitația a fost reluată și în 2017, dar nimeni nu a dorit să asigure paza la acest obiectiv.

Acum RADP oferă aproape dublu pentru serviciile de pază și speră că de această dată va exista măcar o firmă interesată.

Din august 2019 CMID a devenit responsabilitatea RADP Cluj-Napoca, regie aflată în subordinea primăriei, care a câștigat lucrarea fără licitație. Valoarea proiectului ROIECTAREA ȘI EXECUȚIA CENTRULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEȘEURILOR ÎN JUDEȚUL CLUJ -lucrări în regim de urgență este de 10 milioane de euro.

Centrul Integrat de Management al Deșeurilor este aproape de finalizare de câțiva ani, dar încă nu a fost dat în funcțiune. Contractul pentru paza acestui obiectiv ar urma să fie pe o perioadă de 10 luni, oare atunci va fi Centrul funcțional?

Ce ar trebui să păzească paznicii?

Zona tehnică – 6,6 hectare alcătuită din stația de sortare formată din hala de sortare nr.1 în suprafață de 5.139,00 mp,

Stația de tratare Mecanioco-Biologică este formată din 5 hale, 1 corp administrativ, 20 de platforme de compostare, 2 biofiltre.

Zonă recepție deșeuri, două hale

Zonă de tratare mecanică două hale

Zonă de compostare biologică – o platformă de 11.300 mp.

Zona de rafinare

Clădirea administrativă

Zona de depozitare (celula de depozitare în suprafață de circa 8,3 hectare) și platforma administrativă – cuprinde infrastructura necesară pentru funcționarea corespunzătoare a celulei de depozitare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *