Din oras

A luptat 20 de ani cu Primaria ca sa-si recupereze terenul. Acum incepe o noua lupta pentru daune

Clujeanul Radu Felecan solicita daune Primariei dupa ce s-a luptat aproape 20 de ani sa-si redobandeasca terenul luat de comunisti. Terenul de 500 de metri patrati i-a fost luat in ’86 si restituit partial in 2010 dupa lungi procese si sute de sesizari. A fost pus in posesie abia doi ani mai tarziu, si in tot acest timp Primaria Cluj-Napoca a folosit amplasamentul pe post de parcari cu plata. Acum Primaria considera solicitarea de daune a lui Felecan neindreptatita.

“E groaznic sa vezi ca iti ia casa si curtea si te expropriaza. Iti dadeau o suma simbolica pentru casa si teren, nu era o despagubire corecta si la pretul pietii. Ne-a bagat intr-un singur apartament de doua camere pe Pata. In ’86 ne-au expropriat”, isi incepe povestea Radu Felecan, cel care a luptat ani de zile in instante ca sa isi recupereze terenul.

In fapt suprafata de 500 de metri patrati de la intersectia strazilor Nicolae Titulescu si Aleea Slanic le-a fost luata cu scopul de ridica mai multe blocuri. Planul, insa, nu s-a mai materializat.

“Aveam o casuta foarte frumoasa, au venit sa ne demoleze pe motiv ca o sa construiasca un cartier de blocuri cu 492 de apartamente in etapa a treia de sistematizare a strazii Pata. Din sapte blocuri s-au construit doua, in spate la Interservisan. Nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica, cu o prealabila si dreapta despagubire, ceea ce la noi nu a fost. Avand in vedere ca nu s-au mai construit blocurile pe terenul meu dupa Revolutie in ’93 am cerut restituirea bunului in natura. Raspunsul de la Primarie de pe vremea aceea de la domnul Funar a fost ca se vor construi blocuri pe acel teren”, spune barbatul, care nu s-a lasat deznadajduit.

Dupa ani de zile de judecata in 2010 i s-au restituit 357 de metri patrati din cei 500 din cauza unei conducte care ar trece pe sub teren. Asta in ciuda faptului ca existenta conductei este infirmata de Compania de Apa Somes.

“Punerea in posesie a avut loc in 2012, dar eu platesc impozit pe terenul pe care Primaria l-a inchiriat ca parcare din 2010. Acum i-am actionat in instanta pentru despagubiri avand in vedere ca nu am putut sa imi folosesc terenul atata vreme”, subliniaza barbatul.

Reprezentantii Primariei nu considera indreptatita actiunea clujeanului, in ciuda faptului ca institutia l-a impiedicat atatia ani sa isi redobandeasca bunul.

„Serviciul Parcari nu a mai prelungit abonamentele de parcare aflate pe terenul mentionat incepand cu data punerii in posesie a noului proprietar. Serviciul Parcari a fost instiintat de catre Directia Patrimoniul Municipiului si Evidenta Proprietatii de restituirea in natura a acestui teren in 10.02.2012.  Persoanele care au achitat abonamentele de parcare pana la aceasta data au fost relocate pe alte amplasamente. In prezent, pe rolul Tribunalului Cluj este inregistrat dosarul nr.9761/117/2013 avand ca obiect pretentii – lipsa de folosinta, fara termen de judecata. Poziţia procesuala oficiala a Primariei Cluj-Napoca este de respingere, intrucat pretentiile acestuia sunt nefondate”, au precizat reprezentantii Primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *