Zumba pentru copiii dependenți de dializă FOTO

Momente extrem de emoționante, energie pură și zâmbete împletite cu lacrimi la Zumbathon. Un eveniment caritabil, organizat de Asociația pentru Solidaritate și Empatie ,,Delia Grădinaru”, care are loc anual pentru copiii care suferă de boli cronice de rinichi. Cu mic, cu mare, toți s-au bucurat de dans.

,,Ați văzut cât entuziasm este în sufletul comunității Zumba, care pentru al patrulea an consecutiv, al nouălea eveniment, se strâng pentru niște copii minunati care suferă. Dansează și donează. Asta este esența Zumbathonului. Nu e vorba despre bani aici, e vorba despre bani cu suflet, despre oameni calzi care sunt solidari cu cei care sunt foarte grav bolnavi”, a declarat Emanuel Ungureanu, deputat USR și președinte al Asociației pentru Solidaritate și Empatie ,,Delia Grădinaru”.

Comunitatea Zumba din Cluj-Napoca, formată din sute de suflete, a dansat special pentru copiii cărora suferința le-a tăiat aripile și i-a imobilizat într-un scaun cu rotile. 

zumbathon

Cei care se află într-o luptă dură și grea cu boala, au savurat fiecare clipă. Evenimentul a fost, atât pentru părinți cât și pentru copii, o șansă de a evada din cotidian.

,,Pentru mine e oarecum așa, puțin cam emoționant. Mi-am făcut o prietena mică. Acuma sunt bine, de când am făcut transplant sunt mai fericită”, a spus Ilinca, în vârstă de zece ani.

,,Ne bucurăm tare mult că am ieșit din cotidianul și din rutina noastra zilnică, e primul eveniment la care participăm. Asociația ne-a ajutat cu tot, căruț, tabără, tot ce se poate”, a punctat și mama Ilincăi, Lucica Haprian. 

Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” se ocupă cu ocrotirea sănătății bolnavilor cronic prin procurarea de medicamente, aparatură, mijloace de promovare, întreținere și menținere a sănătății acestora în mediul familial si colectivități. Asociația are în grijă, anual, peste 100 de copii ai căror rinichi nu mai funcționează. 

Adauga comentariu