În zona I a Clujului, o clădire prăbușită, pe jumătate a Primăriei, a devenit depozit ilegal de gunoaie

În zona I a Clujului, o clădire prăbușită, aflată pe jumătate în proprietatea Primăriei, reprezintă de ani de zile un focar de infecție pentru că, lăsată în paragină, ruina a devenit un depozit ilegal de gunoaie. Cu toate că vecinii acestui imobil au sesizat de numeroase ori municipalitatea pentru a îngrădi acest spațiu sau, măcar, pentru a-l igieniza, Primăria nu a făcut niciun demers în acest sens. Pe domeniul public, o clădire zace părăsită, plină de gunoaie, iar administrația locală rămâne impasibilă la această situație, cu toate că spațiul pe jumătate îi aparține.

Vecinii spun că răspunsul invariabil al Primăriei la reclamațiilor lor a fost acela că, atâta timp cât municipalitatea nu este singurul proprietar, nu poate să intervină și să restricționeze accesul. Igienizarea străzii, ridicarea gunoaielor depozitate ilegal și amendarea de către Poliția Locală a celor care aruncă aici toate mizeriile s-ar fi putut face, dacă ar fi existat un real interes din partea celor care administrează orașul. Imaginile însă arată clar cât de mult interes manifestă Primăria pentru acest capăt de stradă care nu aduce voturi, aici locuind doar 3 proprietari:

„Este un litigiu în instanță pe imobilul acesta, dacă vorbim strict de apartamentul nr. 2. În spate era un imobil din care au rămas ruinele, adresa e Iuliu Coroianu 14, apartamentul 2, fostul 16. Primăria are jumătate din tot ce e aici, din tot CF-ul acesta. În imobil a funcționat fostul laborator Cafe Lux. Primăria a fost proprietară dintotdeauna, Cafe Lux a dat faliment și, între timp, s-a întâmplat ce s-a întâmplat aici, au venit toți și au furat! Proprietarul a cumpărat jumătate în momentul în care Cafe Lux a fost scos în insolvență și toate bunurile au fost scoase la licitație. Unul dintre bunuri fiind proprietatea pe jumătate din imobilul acesta. Acum e litigiu. Fondul litigiului este acum faptul că nu există ieșire din diviziune pe imobil și pe curte, nu se știe ce este aici exact. Au fost scandaluri aici, stăteau o grămadă de homeleși, făceau foc, pompierii i-am chemat de 3 ori, cum se încălzeau, s-a aprins casa și au venit pompierii ca să stingă incendiul!”, a povestit, pentru Ziar de Cluj, un proprietar vecin cu clădirea devastată a Primăriei.


De ce nu este igienizată această stradă, care face parte din domeniul public? De ce nu este îngrădită zona unde clădirea este prăbușită, unde se aciuează noaptea indivizi din lumea pestriță a Clujului (prostituate, boschetari)? De ce nu le dă amenzi Poliția Locală celor care aruncă aici gunoaiele? Ziar de Cluj a adresat toate aceste întrebări Primăriei Cluj-Napoca. Vom reveni cu răspunsurile municipalității.

Adauga comentariu