Ziua Veteranilor de Război, celebrată în Cluj-Napoca

Astăzi, 24 aprilie, celebrăm  Ziua Veteranilor de Război. Ziua de astăzi ne amintește de data de 29 aprilie 1902, când Regele Carol I a declarat oficial titlul de „Veteran de Război”, la cererea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă.

În Cluj-Napoca, veteranii de război au fost celebrați la Monumentul „Glorie Ostaşului Român” cu bujori și drapele naționale.

Militari ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în colaborare cu reprezentanţi ai structurilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, la nivel local, au participat astăzi la slujba religioasă și la depunerea de coroane în cinstea eroilor care mai sunt în viață.

Alături de veteranii de război, au fost prezenți și Emil Boc, care le-a adresat câteva cuvinte eroilor prezenți, însoțit de Prefectul Clujul, Ioan Aurel Cherecheș.

Ioan Aurel Cherecheș a fost premiat de către veteranii de război cu o diplomă de merit pentru implicare, pe când Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca nu a primit nici măcar o „felicitare”.

 

 

Adauga comentariu