Ziua internaţională a aviaţiei, sărbătorită pe aeroportul Cluj

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Aviaţiei Civile, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" Cluj şi Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii a deschis astăzi expoziţia “Istoria industriei aeronautice din România. Priorităţi româneşti în aviaţia mondială”. Vizitatorii care tranzitează aeroportul Cluj pot admira o impresionantă colecţie de fotografie şi machete ale prototipurilor realizate de Train Vuia şi Aurel Vlaicu. 

Expoziţia inaugurată astăzi la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj încheie seria evenimentelor organizate în anul 2016 de către  Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii. Devenită o tradiţie, expoziţia reuneşte peste 300 de imagini de arhivă, multe dintre acestea aduse pentru prima dată atenţiei publice, printre care şi 28 de machete care au ca scop aducerea în memoria colectivă a realizărilor româneşti extraordinare în domeniul aviaţiei. 

“Clujul are o tradiţie bogată şi în ceea ce priveşte aviaţia militară şi civilă. Aeroportul a funcţionat începând cu 1917 pe această locaţie, iar anul viitor vom sărbători 100 de ani. Ne bucurăm că suntem un centru aviatic important pentru România şi pentru această parte a Europei. Dacă anul acesta facem aproape 2 milioane de pasageri, în 2017 ne vom apropia de 3 milioane. Prin aeroport, pasagerii şi cei care îi aşteaptă, vor trece peste 6 milioane de oameni”, a afirmat David Ciceo. 

 

expozitie ziua aviatiei

Adauga comentariu