Ziua fara sutien! Ce se mai sarbatoreste in lume, in 13 octombrie?

Atunci cand ai chef de sarbatorit, dar nu gasesti motiv... il inventezi. Daca nu aveti cunoscuti aniversati astazi si nici nu aveti la petrecerea cui va autoinvita... nu ramane decat sa verificati sarbatorile internationale.

 

Astazi, de exemplu, este Ziua Fara Sutien. No Bra Day este deja o traditie in intreaga lume, desi curentul a pornit in SUA, pentru a atrage atentia asupra celor aproximativ 250.000 de paciente diagnosticate anual cu cancer mamar. Ziua Fara Sutien nu inseamna doar renuntarea la obiectul vestimentar, ci si programarea la un consult de specialitate, la o ecografie mamara sau, daca e cazul, la o mamografie.

 

Tot in 13 octombrie se serbeaza, tot peste ocean, Ziua Antrenarii Mintii, deoarece se spune ca mintea este, de fapt, cel mai puternic muschi, astfel incat trebuie si antrenata corespunzator. Cum se sarbatoreste aceasta zi? Prin jocuri de logica si strategie, dar si prin stabilirea unor teluri, pe care fiecare sa incerce sa le atinga, pana la urmatoarea aniversare.

Daca aveti cunostinte care lucreaza in bucatariile din institutiile medicale, aveti o saptamana intreaga la dispozitie pentru a le felicita. In perioada 13-19 octombrie sunt sarbatoriti responsabilii cu hrana din institutiile care ofera ingrijiri medicale, inca din 1985.

 

 

Adauga comentariu