Din oras

Zilele Recoltei umplu camarile clujenilor cu cele mai bune produse la cele mai mici preturi

Peste 200 de expozanti, producatori de legume si fructe, artizani si mici fermieri sunt prezenti pe platoul Salii Sporturilor, acolo unde a inceput deja sarbatorirea “Zilelor Recoltei”. Pana maine, clujenii vor avea ocazia sa cumpere produse de sezon la pret de producator.

Gospodinele care doresc sa-si faca aprovizionarea pentru iarna pot alege fructe si legume de sezon, avand la dispozitie, in acelasi loc, produse de calitate la preturi avantajoase, vanzare tip en-gros si productie bio.

Cultivatorii de cartofi din Rasca si Dangau, dar si legumicultori din comunele cu traditie in domeniu din Jucu, Apahida, Manastireni, Moldovenesti, Sannicoara, Chinteni, Floresti, precum si din alte localitati ale judetului Cluj isi asteapta deja cumparatorii. De pe standuri nu lipsesc nici usturoiul sau ceapa de Mihai Viteazu, dar nici porumbul, provenind din aceeasi zona. Cu plasele si carucioarele pline, clujenii spun ca isi vor face intreaga aprovizionare pentru iarna de aici.

Preturile sunt mult mai mici decat in piata si absolut toate legumele arata bine. Sunt rosii sanatoase, mari, de gradina, vinete ieftine, cartofi la fel. Si strugurii sunt foarte ieftini comparativ cu ce am gasit in piata”, spune o femeie ce trage dupa ea un carucior plin cu legume.

Pe langa legume si fructe, clujenii pot sa cumpere ulei presat la rece, produse pe baza de lavanda, precum si dulceturi preparate dupa metode traditionale. Apicultorii clujeni expun, pe langa mierea de albine, o gama larga de produse apicole, iar patiserii ofera amatorilor de dulciuri ciocolata, turta dulce si prajituri de casa. De asemenea, aici sunt prezenti mici fermieri clujeni care prezinta spre vanzare lactate si produse din carne de porc, toate preparate dupa retete proprii si procesatori de sucuri naturale din fructe.

Vremea a tinut cu noi anul acesta. Pentru ca e soare, numarul vizitatorilor e mai mare, iar vanzarile merg mai bine decat alta data”, spune un agricultor din Chinteni.

Si pentru ca e toamna, viticultorii storc strugurii chiar la targ, oferind vizitatorilor nu doar must proaspat, ci si ocazia de a urmari procesul tehnologic de obtinere a acestei licori, in mustaria traditionala romaneasca, cu teasc si zdrobitor.

Alaturi de aceste produse traditionale, clujenii vor mai putea achizitiona si obiecte de artizanat si bijuterii realizate manual de talentatii mesteri populari clujeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *