Zilele Clujului, anulate anul acesta din cauza stării de urgență

Ediția de anul acesta a Zilelor Clujului nu va mai avea loc ca urmare a instituirii stării de urgență. La sfârșitul lunii februarie, consilierii locali au votat alocarea a 950.000 lei pentru acest eveniment, deși nu se cunoștea data organizării. Anunțul anulării Zilelor Clujului, ediția 2020 a fost făcut public astăzi de către primarul Emil Boc.

„Din momentul instituirii starii de urgenta am anulat toate procedurile si demersurile cu privire la organizarea anul acesta a Zilelor Clujului”, a precizat Boc.

Prima ediție a avut loc în 2011. Este prima dată când evenimentul este anulat. În motivarea alocării celor 950.000 lei, era precizat faptul că Zilele Clujului este un eveniment de referință pentru Cluj-Napoca.

„Municipiul nostru are câteva date în calendar cu o deosebită încărcătură simbolică în care se regăsesc și identifică toți membrii comunității locale. Municipiul nostru este cunoscut în țară și străinătate ca un important centru academic, universitar, economic, cultural, științific, sportiv și religios în plină dezvoltare și un exemplu de conviețuire și dinamică urbană. Ca urmare a unei consultări publice a cetățenilor municipiului Cluj-Napoca din anul 2010 s-a stabilit organizarea manifestării cultural-artistice și sportive sub genericul Zilele Clujului, în luna mai a fiecărui an. Prima ediție a avut loc în anul 2011, devenind un eveniment de referință pentru comunitatea clujeană și un exemplu pentru alte municipii din România”, era precizat în proiectul de hotărâre.

Conform analizei cheltuielilor din anii anteriori, bugetul pe capitole era distribuit astfel: cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) 480.000 lei; costurile pentru scenă, sonorizare, lumini ajung la 200.000 lei; promovarea evenimentelor implică cheltuieli de 100.000 lei; costurile pentru spectacole de artificii 40.000 lei; iluminatul arhitectural al clădirilor și show-ul de lasere însumează 60.000 lei; cheltuielile pentru video maping pe clădirile din zona centrală sunt de aproximativ 70.000 lei.

Adauga comentariu