Zilele acestea s-a mai scos o generație de analfabeți numai bună de dus la muls pe plantație

Comentarii

potrivnicul

08.07.2017 15:55

Domnule Lungu, ati intuit perfect fenomenul. S-a format o noua generatie de consumatori de top si sclavi in multinationale. Ca in scoala doar li s-a spalat creierul, si-au facut neuronii varza invatand o groaza de prostii care nu le vor folosi la nimic. Nici 10% din ce li s-a cerul la bac nu le va folosi in viitor. Ca diferenta dintre bine si rau, gestionarea eficienta a timpului, educatia financiara de baza, educatia sexuala, istoria ascunsa si functionarea reala a lumii nu se invata in scoala, tocmai pentru nu a se trezi sclavii! Abia de acum se desavarseste formarea lor, dupa angajare. Cei mai destepti vor pleca din tara la universitati straine si vor produce aur pentru straini. Cei mai tenace vor merge tot acolo si vor invata meserii bune (acei sudori, mecanici, electricieni etc) care sunt platiti mizerabil in tara, dar care vor oferi servicii bune altora si vor castiga pe masura. Jumatate dintre ei vor fi autonomi sau vor avea firmele lor de servicii. Restul vor ramane aici, cei mai pilosi vor intra in partide si vor ajunge in administratie iar ceilalti la multinationala...mai devreme sau mai tarziu! 

marius

08.07.2017 21:11

Stimate domnule Lungu, recunosc ca "nu se face scoala ca pe vremea noastra" si ca romanii sunt cei mai idoti din Europa. De fapt nu eu recunosc, ci statisticile. Cautand procentul absolventilor de studii superioare in populatia europeana, constatam ca suntem pe ultimul loc, cu o valoare de aproximativ jumatate fata de medie. Concluzia e clara, exista tari in care oamenii sunt de 4 ori mai destepti decat romanii, in medie toti europenii sunt de doua ori mai destepti decat noi.Un fost ministru, Funeriu isi face titlu de glorie ca a injumatatit numarul absolventilor de Bac, considerand un act de coruptie faptul ca pana la el se lua mai usor bacul. Subiectele capcana au devenit o moda la bac, tocmai pentru ca acel copil stresat ca pica bacul sa o si faca deoarece a inteles gresit o intrebare cu fite. In perioada politehnicii apreciam enorm profesorii la care nu intelegeam nimic si ne faceau troaca de porci, considerandu-i slabi pe cei la care cursul era perfect clar. Misiunea invatamantului este sa invete elevii, nu sa-i pice sau sperie. Bacalaureatul in contextul actual european in care sunt tari cu 65% absolventi de universitate ar trebui sa-l ia orice elev ce are o bunavointa de a face ceva in viata.Apoi discutam de tragedia unei familii care se trezeste cu copilul picat. Bineinteles, Funeriu spunea ca a eradicat coruptia la bac, dar faptul ca elevii platesc sute de ore la profesori in privat ca sa treaca diverse materii de care nu vor mai avea nevoie niciodata, banuiesc ca e facturat integral si cu impozitele platite la zi.Maine poimaine inventeaza Europa un Schengen pe educatie si n-o sa avem voie sa vorbim in public fara control la frontiera si bacalaureat.

Mircea

08.07.2017 23:15

Domnule Lungu, cu toată consideraţia, trebuie să vă spun că nici generaţia din care a făcut parte fiul dumneavoastră, şi el de puţin timp absolvent, nu a fost mai brează. Şi nu mă refer la cei din liceele în care nu s-a promovat BACul, ci la cei din liceul respectiv, foarte mulţi slabi cu spume, inclusiv în acea clasă şi care au promovat liceul în stil românesc, pentru că aici e problema, cine se înscrie şi termină, altfel îţi sar în cap directorii, părinţii, inspectoratul, colegii obişnuiţi să frece menta şi să dea note mari, fără nici un fundament real. Şi va fi tot mai rău ...

potrivnicul

09.07.2017 00:05

@Marius - Aveti dreptate. Invatamantul ,,gratuit'' scoate o groaza de bani din buzunarul parintilor ca sa ia odorul bac-ul. Culmea ironiei: saptamana viitoare va fi o sedinta de consiliu prin care se va aproba premierea cu cate 1000 lei a celor 5 elevi care au luat 10 la bac, plus profesorii lor. In opinia mea ar fi trebuit premiati profesorii cu care au facut ore in particular si parintii lor, sa-si mai scoata din costuri. Dar asa ceva nu se va face niciodata, chiar daca multi din acei profesori ..oficiali'' nu au, poate, nici o contributie la succesul elevului, cu exceptia celor care ar fi fost si mentor in particular, nu?!

Claudia

10.07.2017 10:01

Cel mai comic mi se pare faptul că, mult auto-lăudatul Transylvania College , pentru care părinții plătesc câte o căruța de bani, sa le învețe copiii carte , la standarde vestice, are o promovabilitate la bacalaureat de 13%!

nicoleta

10.07.2017 10:11

    Marius, fratele meu romane, hai sa-ti dau o problema de logica: romanii sunt prosti; tu est roman. concluzia?

Adauga comentariu