Zidurile comuniste ale străzii Hașdeu, surpate și mânjite cu grafitti, amintesc mai degrabă de Gara de Nord, decât de orașul cu cea mai bună calitate a vieții

Pe strada Hașdeu, din complexul studențesc omonim, aflat la 10 minute de mers pe jos de la Primăria Cluj-Napoca, timpul și vandalii și-au lăsat o tușă groasă asupra zidurilor ceaușiste, surpate și supramânjite în prezent cu grafitti:

Cu toate că Primăria Cluj-Napoca a cumpărat, cu un an în urmă, un aparat de curățat graffiti cu 52 000 de euro, zidurile orașului fain, ”smart”, care le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții, continuă să fie pline de picturi și de inscripții grotești.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, la solicitarea Ziar de Cluj, pe parcursul unui an, instalația scumpă de curățat graffiti a fost utilizată în numai 17 locații. De altfel, zidurile comuniste din Hașdeu nici nu mai merită să fie curățate, fiind necesară, mai degrabă, o demolare și o revitalizare a întregii zone.

Prin acest areal nu bate încă, probabil, vântul intereselor imobiliare de cumetrie, așa că modernizarea mai are de așteptat.

Adauga comentariu