Ziar de Cluj vă prezintă cauzele pentru care Mircea Hrudei a fost azvârlit afară din DIICOT. Din păcate, extrem de târziu, după ce a produs prea multe victime

Fostul șef al DIICOT Cluj, procurorul Mircea Hrudei, a fost dat afară din DIICOT. Azi vă prezentăm un fragment din decizia luată de completul magistraților CSM de la Secția pentru Procurori. Oricum rămân întrebările: de ce atât de târziu, cine le dă viața înapoi victimelor lui “Hrubei”, cine plătește pentru viețile și destinele distruse de acest incompetent agresiv căruia i s-au dat pe mână puteri cu mult peste capacitățile sale morale și intelectuale?

„În motivarea solicitării procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism se învederează exercitarea necorespunzătoare a atribuțiilor specifice funcției de către domnul procuror Hrudei Mircea Lucian, concretizată în esență prin deficiențe în activitatea de urmărire penală, tergiversarea nejustificată a soluționării cauzelor repartizate, neîndeplinirea obligației legale de a dispune măsuri asiguratorii în dosare cu prejudicii mari, adoptarea unor soluții apreciat ca nelegale și netemeinice, infirmate ca atare de către procurorul ierarhic superior, nerespectarea confidențialității în dosarele în curs de soluționare, exercitarea de activități de cercetare în afara unui cadru procesual legal, dar și aspecte ce pot conduce la o posibilă imixtiune în activitatea altui procuror” - se arată în documentul obținut de Gazeta de Cluj.

Adauga comentariu